Regulen l’ús dels patinets elèctrics a Llançà

0
1259

El consistori llançanenc també va aprovar les ordenances fiscals per al 2022, que congelen totes les taxes i els impostos


L’últim ple ordinari de l’Ajuntament de Llançà va aprovar la nova Ordenança municipal reguladora de la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) i bicicletes de pedals amb pedaleig assistit a les vies públiques. A grans trets, l’alcaldessa, Núria Escarpanter, diu que al seu poble no hi ha hagut els conflictes que s’han vist en altres municipis, però que igualment s’ha de regular l’ús d’aquest tipus de vehicles. «El que intentem és d’una vegada per totes tenir un document en el qual agafar-nos, tant pels patinets com per les bicicletes elèctriques. Perquè no hem tingut grans problemes, però sí que cada vegada va a més. I sobretot el tema patinets, el públic que l’utilitza és el més jove, que estan en unes edats que no han passat ni un codi de circulació, en el sentit que no s’han tret ni el carnet de moto. Per tant, desconeixen absolutament el codi de circulació», explica Escarpanter.

En aquest sentit, la nova normativa regularà les normes més bàsiques, d’entre les quals en destaquen l’ús del casc i d’altres elements de protecció, la prohibició de circular per les voreres o en contra direcció, o l’obligatorietat de complir les velocitats que marca el codi urbà de circulació per a cada via. «O sigui, les normes d’ús bàsic», resumeix l’alcaldessa.

FISCOS CONGELATS. La mateixa sessió plenària també va donar el vistiplau provisional a les ordenances fiscals per a l’exercici 2022. Unes ordenances que no inclouen cap gran canvi respecte de les actuals, sinó que congelen totes les taxes i impostos. L’única novetat és que, en un nou intent d’apostar per les energies sostenibles i renovables, tots els veïns que instal·lin plaques solars tindran una rebaixa del 50% en l’impost de béns immobles (IBI). «Això és el més destacat, però tot lo altre són petites modificacions purament de concepte o de l’enunciat de la pròpia ordenança, sense cap transcendència», explica Escarpanter.

CONSELL D’INFANTS. D’altra banda, el ple va aprovar la creació del Consell d’Infants municipal, així com el seu reglament de funcionament. La iniciativa, que sorgeix de la regidoria d’Ensenyament i Participació Ciutadana i de l’escola Pompeu Fabra, té un doble objectiu. D’una banda, que els responsables polítics coneguin de primera mà quina visió tenen els infants del poble sobre Llançà i la realitat que els envolta; i de l’altra, que els mateixos infants puguin col·laborar activament en la construcció, desenvolupament i millora del municipi, aportant idees, reflexions i opinions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li