Reducció de plagues a Figueres amb un 60% menys de coloms

0
1082

S’han desplegat 200 estacions de control de rosegadors i per primera vegada s’han detectat nius de vespa asiàtica


Les actuacions iniciades a finals del 2016 per reduir les plagues urbanes a Figueres han donat els seus resultats, segons la memòria que va presentar dijous passat l’Ajuntament. La conclusió principal és que s’ha aconseguit una reducció generalitzada de coloms, estornells, mosquit comú i tigre, rosegadors i gavians. També s’han fet les primeres actuacions per combatre la vespa asiàtica en l’àmbit urbà.

Pel que fa a aus, s’han eliminat llocs de cria i d’alimentació i s’ha aconseguit reduir en un 60% la població de coloms, s’ha foragitat la població d’estornells hivernants i s’han dut a terme actuacions de control sobre el gavià argentat en edificis públics. La memòria també recull que s’han rebut i atès més d’un centenar de demandes de la ciutadania, un 55% de les quals corresponen a l’espai públic i un 45% a l’àmbit privat. La majoria estaven relacionades amb rosegadors i coloms.

Les dades presentades també parlen del desplegament de 200 estacions de control de rosegadors, que són revisades sistemàticament. A més, per lluitar contra insectes com paneroles, mosquits i vespa asiàtica, s’han fet 18.000 accions de control en punts de reproducció de mosquits. A Figueres l’any passat es van neutralitzar 5 nius de vespa asiàtica, un en un institut i un altre a la biblioteca. Els experts no descarten que n’hi pugui haver més.

L’Ajuntament de Figueres va signar a finals del 2016 un conveni amb la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter. Aquest servei s’ha encarregat de desenvolupar el programa, del qual ara s’han presentat els resultats.

Pel que fa a properes accions, el servei de Medi Ambient de l’Ajuntament té previst continuar amb el programa endegat el 2017, i implementar les primeres accions per a la naturalització de la ciutat. Això vol dir combatre plagues amb el mínim de components nocius i potenciar sistemes més naturals. Per això es volen desplegar per la ciutat les caixes niu de fauna «amiga» (ratpenats, òlibes, xots mussols i orenetes) per contribuir a l’equilibri.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li