Recuperar l’essència

0
1069

Dies enrere es va dur a terme una modificació de crèdit en què, en un ple extraordinari, es va aprovar donar de baixa (entre d’altres) la partida de 30.000 euros que afecta l’arranjament de la plaça del Turó Baix, la qual estava prevista en els pressupostos del 2019. Aquest va ser un dels diferents acords aprovats del Partit Popular amb el govern del PDeCAT i que l’actual govern quadripartit d’esquerres no respecta.

La plaça del Turó Baix fa anys que està en molt mal estat. Amb les diferents trobades que havíem mantingut amb els veïns del barri, es va acordar que el seu arranjament seria una bona aposta i una gran millora pel barri. Em consta que ja han fet arribar les seves reivindicacions a l’Ajuntament per tal que es procedeixi a la rectificació i es tiri endavant l’acord que tanta falta fa.

Ens queda molt clar quina és la manera d’actuar del quadripartit d’esquerres, i és molt probable que els figuerencs es quedin sense molts dels acords que eren del tot necessaris per a la ciutat. Les propostes del Partit Popular sempre han estat (com no pot ser d’una altra manera) treballar pensant en la ciutat i, així va ser mentre vam estar a l’Ajuntament. La situació en minoria que es va trobar el govern del PDeCAT durant els quatre anys que va governar va ser una molt bona oportunitat per aconseguir allò que és més difícil que si l’equip que governa té majoria.

Si bé és cert que actualment el quadripartit, sumant majoria, pot fer les modificacions al pressupost que cregui convenients, considero que, moralment, trencar els acords anteriors ja pressupostats demostra quin peu calcen i que actuant així pretenen tapar la seva incompetència a l’hora de gestionar el pressupost del 2020. No oblidem que l’alcaldessa Agnès Lladó volia portar la seva aprovació al ple de novembre.

Elaborar i aprovar els pressupostos del 2020 està clar que no els serà gens fàcil, ja que la prioritat del quadripartit és quadrar els seus càrrecs i sous, el que suposa multiplicar per quatre, ja que, fins al dia d’avui, encara no s’ha demostrat que quedin justificats.

En qualsevol cas, des del Partit Popular estem satisfets per haver aconseguit durant tots aquests anys que hem estat a l’Ajuntament treballant per Figueres (tot i no haver estat fàcil per tots els entrebancs i obstacles que ens hem anat trobant) haver complert els objectius marcats. Cal destacar-ne les adequacions dels accessos a l’estadi Albert Gurt, les torres d’il·luminació, la pista de l’Horta Capallera (que estava impracticable), el solar del carrer Migdia per a aparcament dissuasiu, la reurbanització de la vorera també del carrer Migdia (entre els carrers Sud i Fortià) i la de Méndez Núñez, la neteja anual de les males herbes en escocells i voreres a la zona del Castell (ruta del colesterol), el trajecte del bus llançadora per arribar al Castell (el quadripartit ja ho ha eliminat), partides importants per a la supressió de barreres arquitectòniques, el pagament fraccionat de l’IBI (en tres quotes) i la subvenció també de l’IBI per a famílies monoparentals.

Ara bé, veient el tarannà d’aquest govern, és més que probable que la majoria de grans propostes previstes pel Partit Popular a curt termini i ja pressupostades el 2019, malauradament, tot i ser molt necessàries per a la ciutat, no veuran la llum. I no només parlem de l’arranjament de la plaça del Turó Baix, també cal esmentar el circuit de videovigilància al Parc de les Aigües, l’arranjament i la il·luminació de l’esplanada del Castell, el de la plaça Lluís Companys amb la construcció d’una pista de bàsquet i un espai de petanca, la construcció de la tanca perimetral de l’estadi Albert Gurt, l’eliminació de la tanca perimetral de l’antic recinte de la presó i l’adequació de la zona enjardinada, la compra d’aparells d’aire condicionat i ordinadors per diferents associacions… Cal destacar, també, que queden pendents la partida destinada per a l’arranjament de cautxú a diferents zones infantils, la continuació de la supressió de la resta de barreres arquitectòniques, l’adequació de l’accés des del carrer Pastora fins al pàrquing… entre moltes altres propostes pendents.

El que està ben clar és que al govern quadripartit d’esquerres els queda molt camí per recórrer. En qualsevol cas, anirem veient al llarg d’aquest mandat quines són les seves prioritats, ja que fins al dia d’avui no veiem que l’objectiu sigui la millora de la ciutat i el benestar dels figuerencs. Figueres ha de recuperar la seva essència, és del tot necessari. Des del Partit Popular, continuarem denunciant el que creiem que no es fa bé i reivindicarem el nostre missatge que sempre ha estat, és i serà: «Primer la ciutat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li