Recullen firmes per mantenir dues lĂ­nies de P3 als Grecs

0
717

Ja fa 4 anys que, a causa de la baixada de la natalitat, s’estan reduint línies del primer curs d’infantil a les escoles públiques


Un grup de famílies de Roses ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per demanar al Departament d’Educació que el curs que ve mantingui les dues línies de P3 a l’escola Els Grecs de Roses. Els pares alerten que el tancament d’una línia anunciat per la Generalitat «suposa la pèrdua de recursos a l’escola pública del nostre poble i que molts pares no puguin triar aquest centre per educar els seus fills». Lamenten que amb una sola classe queden molt poques places lliures per als infants que no tenen cap germà gran escolaritzat al centre, i que això perjudica moltes famílies del municipi. A l’hora de tancar aqueta edició, ja havien sumat prop de 270 adhesions a la plataforma Change.org.

Des del mateix centre, la directora, Montse Gayolà, comprèn el posicionament dels pares, i admet que «ara que s’han fet les jornades de portes obertes hem vist que tenim molta més demanda de la que ofertem»; però recorda que la decisió és del Departament, i ve de temps enrere. Gayolà argumenta que el problema és que en els últims anys Roses ha experimentat una davallada de la natalitat important.

De les quatre escoles públiques que hi ha al municipi, una és d’una sola línia i les altres tres són de dues línies. Ja fa quatre cursos, però, que veient la reducció del nombre d’infants, van pactar que s’eliminaria una línia de P3 de manera rotativa entre els tres centres afectats. És a dir, que cada curs es trauria d’una escola diferent. L’any passat la davallada era tal que es va treure un grup de cada escola, de manera que es van quedar amb només 4 grups a tot el municipi (un per cada escola). I de cares al curs que ve, com que també sobrarà un grup, es traurà dels Grecs perquè és l’escola que va començar la roda i ara li torna a tocar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li