Recta final de les obres per convertir el Sota Muralla de Peralada en un passeig

0
1491

Els treballs estan consistint a construir voreres noves i passos de vianants i refer alguns trams del paviment


 

Les obres per adequar un nou passeig als carrers Sota Muralla, Sant Sebastià i de la Font de Peralada avancen a bon ritme. L’objectiu de l’actuació és pacificar el trànsit de la zona i recuperar l’antic recinte medieval, amb les seves torres i portals, i també el paisatge dels horts de la vora del riu. I per aconseguir-ho, els treballs estan consistint a crear-hi voreres noves i passos de vianants, i refer alguns trams del paviment per facilitar-hi la mobilitat.

El projecte s’emmarca en el pla estratègic de turisme que va redactar l’Ajuntament de Peralada l’any 2010, i que en els últims anys ha inclòs diverses accions urbanístiques i de senyalització i difusió del municipi. Com a complement, el 2016 el consistori va proposar al Consell Comarcal incloure en el fons Feder l’arranjament com a passeig del carrer Sota Muralla. Es va redactar l’avantprojecte, que inicialment preveia actuar entre el giratori de davant del Portal de Sant Sebastià i l’embocadura de la baixada de la Font (tot el carrer Sota Muralla i tot el Sant Sebastià). Però durant el període d’execució pública es va decidir ampliar l’àmbit d’actuació també al carrer de la Font. Així, finalment s’adequarà un passeig que anirà des del portal de Sant Sebastià fins als jardins de la font de l’Almirall, tram en què es mantindrà un sol carril de circulació de vehicles.

Els treballs, valorats en 215.999,51 euros, van començar a finals de maig i ara ja han encarat el tram final. Els operaris treballen en l’últim tram, entre la baixada de la font i la rotonda, i està previst que el projecte estigui enllestit aquest octubre. Mentrestant, es mantindran les restriccions circulatòries en l’àmbit d’actuació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li