Records des dels cims

0
1290

Un grup proper a en Dani i en Timo, els dos joves que van morir als Alps, homenatja els seus amics amb sortides i ascensos 


Els records dels alpinistes altempordanesos Daniel Aguilar i Timoteo Hernández, que van morir el febrer d’aquest any mentre practicaven l’escalada als Alps francesos, continuen més vius que mai a les altures dels principals cims catalans.

El 28 de maig passat, coincidint amb l’aniversari d’en Dani, un grup d’amics i familiars aixoplugat amb el nom de Cimas Dani y Timo va tocar el cel des del capdamunt de Bastiments, on van col·locar una creu en memòria dels seus dos companys. Aquell va ser un dels punts culminants que fins ara ha viscut el col·lectiu, format fa uns mesos després que un amic d’en Dani proposés la iniciativa a través del poder de convocatòria de Whatsapp.

La idea va tenir un suport molt gran des del primer instant, i amb poques hores els integrants es comptaven per desenes. Va ser així com van aparèixer les primeres activitats, unes caminades que van comptar inicialment amb una gran participació. Aquest col·lectiu més massiu va donar lloc, al cap d’un temps, a un subgrup, que és l’espai on s’integren més d’una vintena d’excursionistes –els més habituals a l’hora de participar a les sortides– tot i que la xifra sol créixer en moltes excursions.

El perfil grupal és heterogeni, hi conviuen edats diverses i condicions físiques dispars, però tots tenen un mateix objectiu: homenatjar els records d’en Dani i en Timo des de llocs com Monjoi, Sadernes, Puig Neulós, el Pic de l’Àliga, Banyuls o El Taga, que són alguns dels pics trepitjats fins ara per la colla.

EL REPTE DE L’ANETO. La intenciĂł del grup Cimas Dani y Timo Ă©s continuar. Saben que tenen la millor fòrmula d’èxit possible, la bona sintonia entre els excursionistes, i tambĂ© auguren que la famĂ­lia pot crĂ©ixer en un futur. Tot plegat, de fet, els fa pensar en reptes mĂ©s grans com, per exemple, l’ascensiĂł a l’Aneto, el pic mĂ©s alt dels Pirineus que pretenen presidir el proper 11 de setembre. De força, ja sigui fĂ­sica o de voluntat, van mĂ©s que sobrats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li