Juliol a l’Ajuntament

0
1475

És greu la situació actual de l’Ajuntament. L’alcaldessa està compaginant dos càrrecs: el de dirigir la ciutat de Figueres i el de secretària general de la Generalitat. No pot seguir estant a dos llocs alhora. S’absenta d’algunes reunions importants i a les que ve arriba tard. Li demanem que prengui una decisió pensant en el bé de la ciutat, això no pot allargar-se gaire més. A les reunions cal que hi sigui perquè té moltes competències, s’evidencia que al govern són pocs i no tenen equip, la majoria de temes només els controla ella, i si ella no hi és tot queda a mitges. A sobre, ara ens ha canviat –a través d’un decret– les comissions informatives dels dilluns als divendres perquè a ella no li anaven bé amb l’altre càrrec i ho ha fet sense consultar a la resta de regidors que hi hem d’assistir. La situació actual de la Marta Felip no durà més que entrebancs, el govern de Figueres ja està prou empantanegat i no es pot permetre més retards i dilacions.

En un altre àmbit de coses, denunciem la mala relació laboral que el govern local manté amb els treballadors municipals. L’oposició hem treballat units en aquest tema per intentar treure la ciutat de l’atzucac en què es troba, un treball que hauríem de repetir més sovint. L’Ajuntament hauria de ser el primer a complir els convenis que té signats, com el que l’obliga a pagar les prejubilacions. I mentre els regidors de l’oposició estàvem reunits per tractar el tema, l’alcaldessa va reemprendre el Ple sense esperar-nos ni avisar. No són maneres.

A precs i preguntes d’aquest últim Ple, entre altres, vam demanar per quan el conveni per la conversió de l’antic camp de futbol en un gran aparcament per descongestionar el centre (venut amb bombo i plateret i el més calent a l’aigüera). Queden molts altres acords que el govern ha contret amb nosaltres durant aquests últims anys i que encara no s’han complert. El grup del PPC seguirem atents el compliment dels acords, sumant propostes a la governabilitat (aquesta setmana hem sabut que els nous busos turístics tindran parada al Castell, tal com havíem demanat), però res avançarà si l’alcaldia segueix col·lapsada com està actualment.

Fixeu-vos si estem malament, que algunes associacions de veïns han decidit no fer enguany la festa del barri perquè consideren que no hi ha res a celebrar. Així d’abandonada està la ciutat. Figueres necessita un alcalde a plena dedicació, i la Marta Felip ha d’entendre això.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li