Recordant la vida i obra de Prim FullĂ 

0
1563

M és de 200 persones, entre artistes, pintors, escultors, autoritats i públic en general, van retre homenatge el passat dimecres al pintor i gravador de Sant Pere Pescador Prim Fullà, un dels grans artistes empordanesos i catalans del segle XX i primers anys del XXI, mort el passat 2015. Va ser amb motiu de la inauguració al Casal Cultural del municipi de l’exposició “Un traç damunt pedra”, que mostra l’obra gràfica d’un dels pintors més admirats de la nostra terra, incidint en els monotips, el vessant menys conegut de la seva obra, a més de pintures a l’oli i d’una mostra de la seva implicació cultural en les activitats de Sant Pere Pescador, el poble on va néixer i on va decidir passar les darreres dècades de la seva vida, a més d’imatges de la casa que va construir a la platja, on va viure, treballar i fundar l’Associació Arts Empori. En total, una cinquantena d’obres entre olis, litografies, gravats i dibuixos.
L’exposició també consta de vídeos, documentació i fotos per ajudar el visitant a fer un recorregut per la vida i obra d’un artista que a més de ser un gran dibuixant i gravador, va ser també un gran polemista, compromès, de caràcter fort i fidel a les seves idees, que el van portar a apartar-se progressivament i de manera vehement dels circuits comercials de l’art. Prim Fullà va ser un artista intens, compromès amb l’art, amb l’ètica i l’estètica, amb la natura i amb la gent; activista, company i mestre.
En aquest sentit, Joan Mallarach, director, coordinador i comissari de l’exposició va comentar, durant l’acte, que “Prim Fullà era un home d’excessos, en la contenció i en l’extroversió. Era una persona que podia estar molt de temps en silenci o amb qui podies tenir converses llarguíssimes. Sempre tenia un punt de misteri. Aquesta exposició ha estat un retrobament amb un gran amic i un gran artista”. També es va unir al reconeixement Jaume Torrent, autor del catàleg, que va dir que “Prim Fullà és un dels millors autors d’obra gràfica del s. XX a Espanya. Com a persona era absolutament desmesurat, el pitjor enemic d’ell mateix. Per això, no va triomfar com ho hagués hagut de fer”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li