Recomanen a les poblacions de risc no beure l’aigua de l’aixeta

0
2135

Les últimes analítiques de Sorea indiquen que els nivells de clorurs superen els llindars, però l’aigua encara és potable


Tornen les restriccions d’aigua al Port de la Selva, i també a la Selva de Mar. La setmana passada, l’empresa gestora de l’aigua municipal, Sorea, va emetre un comunicat en què recomana a les poblacions de risc d’aquests dos municipis (bàsicament persones amb hipertensió arterial, problemes de cor o ronyons) que no facin servir l’aigua de l’aixeta ni per beure ni per cuinar. També aconsellen a les famílies amb fills petits que els preparin els biberons amb aigua embotellada.

Les recomanacions s’han publicat després de detectar que els nivells de clorurs han tornat a superar els valors de referència que marca la normativa vigent (250 mg/l) per a l’aigua de la xarxa de distribució. La setmana passada se situaven en uns 300 mg/l. Tot i això, l’Ajuntament subratlla que «l’aigua subministrada per la xarxa municipal continua tenint la consideració de potable i apta per a tots els usos, per bé que es pot percebre un cert gust de salat en boca». També demanen un ús responsable de l’aigua. Però de moment l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, descarta tornar a demanar una dessalinitzadora mòbil com va haver de fer l’any passat, quan els nivells van arribar als 700 mg/l.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li