Recels a impulsar la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera

0
1604

SOS Costa Brava veu incoherències amb la política urbanística i demana participar en el procés de la candidatura


 

La Plataforma SOS Costa Brava, constituïda el 4 d’agost d’aquest any, veu amb recel la candidatura d’aquest territori com a Reserva de la Biosfera que impulsa la Diputació de Girona amb el suport dels municipis. Reclamen que hi hagi un compromís real per dur a terme una «política de desclassificació de sòls i de preservació de recursos naturals i dels paisatges de la Costa Brava».

En aquest sentit, qüestionen la creació d’aquest segell «si les polítiques territorials i urbanístiques de les administracions afectades són continuar explotant la Costa Brava sense fre», fent referència als projectes urbanístics en tràmit que han denunciat i que afecten bona part del litoral gironí. En un comunicat, la plataforma sosté que «no es pot optar, per una banda, a un distintiu per potenciar la distinció de la destinació Costa Brava pels seus valors paisatgístics, naturals i culturals, i, per l’altra, seguir admetent i potenciant el sector de la construcció, el consum de sòl […] i continuar amb la destrucció del paisatge, la urbanització i l’edificació en pendents superiors al 20% i l’afectació de boscos i zones forestals».

Per poder fer valer el seu posicionament, la Plataforma SOS Costa Brava ha reclamat a la Diputació de Girona poder participar en el procés de la candidatura de la Reserva de la Biosfera durant la reunió que han mantingut amb representants de l’Àrea de Medi Ambient de l’ens. La proposta hauria de presentar-se al 2019.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li