Recels a impulsar la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera

0
805

SOS Costa Brava veu incoherències amb la política urbanística i demana participar en el procés de la candidatura


 

La Plataforma SOS Costa Brava, constituïda el 4 d’agost d’aquest any, veu amb recel la candidatura d’aquest territori com a Reserva de la Biosfera que impulsa la Diputació de Girona amb el suport dels municipis. Reclamen que hi hagi un compromís real per dur a terme una «política de desclassificació de sòls i de preservació de recursos naturals i dels paisatges de la Costa Brava».

En aquest sentit, qĂĽestionen la creaciĂł d’aquest segell «si les polĂ­tiques territorials i urbanĂ­stiques de les administracions afectades sĂłn continuar explotant la Costa Brava sense fre», fent referència als projectes urbanĂ­stics en trĂ mit que han denunciat i que afecten bona part del litoral gironĂ­. En un comunicat, la plataforma sostĂ© que «no es pot optar, per una banda, a un distintiu per potenciar la distinciĂł de la destinaciĂł Costa Brava pels seus valors paisatgĂ­stics, naturals i culturals, i, per l’altra, seguir admetent i potenciant el sector de la construcciĂł, el consum de sòl […] i continuar amb la destrucciĂł del paisatge, la urbanitzaciĂł i l’edificaciĂł en pendents superiors al 20% i l’afectaciĂł de boscos i zones forestals».

Per poder fer valer el seu posicionament, la Plataforma SOS Costa Brava ha reclamat a la Diputació de Girona poder participar en el procés de la candidatura de la Reserva de la Biosfera durant la reunió que han mantingut amb representants de l’Àrea de Medi Ambient de l’ens. La proposta hauria de presentar-se al 2019.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li