Ramon Mirabet: ‘Sempre que venim a l’Empordà es viuen concerts d’aquells que recordem’

0
1117

Ramon Mirabet obre la 12a edició de Sons del Món aquest divendres, 5 de juliol, des de la plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries i amb més d’una sorpresa preparada. Presentarà el seu tercer àlbum, ‘Begin again’, que considera més «visceral» i amb el qual tanca una etapa «que va començar 10 anys abans, tocant pels carrers i viatjant només amb la guitarra a l’esquena». Ara, li esperen nous reptes


Inaugura Sons del Món el 5 de juliol, des de la basílica de Castelló d’Empúries. És la primera vegada que actua al municipi però, cada estiu, sempre fa alguna parada a l’Empordà.
Sí, i cada vegada més. És un lloc on ens estan tractant súper bé i hi ha un públic molt maco que ens segueix i ve als concerts. Sempre que hem vingut ha estat entre emotiu i alhora molt enèrgic, amb ambient de concert. Un públic molt respectuós que, en els moments que ha d’escoltar, escolta, i en els moments que ha de fer gresca, la fa. Sempre que anem a l’Empordà es viuen concerts d’aquells que recordem.

Aquesta època de l’any convida a assistir a festivals i la seva música té un toc molt estiuenc.
Les meves cançons tenen un punt de melancolia però vist des d’una perspectiva optimista. Pot portar aquesta sensació, sobretot de quan érem més joves, de quan l’estiu s’acaba i mires cap enrere amb melancolia. Té una mica aquest aire, però també diferenciem bastant d’altres grups d’aquest tipus de música d’estiu que tenim aquí a casa nostra. Si mires, per exemple, el cartell del Canet Rock, podríem dir mil noms, des de La Pegatina fins a Oques Grasses o Buhos.

Però m’agrada que sigui això, que recordi a l’estiu.
Això vol dir que és aire fresc -encara que a l’estiu faci molta calor- un moment de canvis, de vacances, de llum.

Ve a presentar el seu tercer disc, Begin again, que va sortir a la llum a principis d’any. En quin sentit torna a començar?
Fa referència a tornar a començar en molts sentits, inclús en el que és personal. En el terreny musical sí que et podria dir que, quan vam acabar la gira del segon disc amb un concert al Poble Espanyol de Barcelona, jo vaig tenir la sensació que tancava una etapa. Una etapa que va començar deu anys abans, tocant pels carrers i viatjant només amb la guitarra a l’esquena, aconseguint els diners suficients per produir el primer disc, després el segon.

Ara, amb aquest tercer disc, «estic molt content de tot el que he viscut però tornem a començar». Un tornar a començar però sense donar cap pas enrere, una manera de tirar endavant. Tanquem una etapa i n’obrim una de nova, en què hi ha més somnis i una altra realitat, que ja no és aquella d’allò impossible, d’un noi que tocava al carrer i que va poder gravar un disc sense cap padrí a darrere.

Una vegada que ho he aconseguit, se m’obren davant meu nous reptes, i és que la meva música vagi a més racons i la gent se la faci seva.

Defineix els deu temes de Begin again com menys innocents i més viscerals.
Quan tu fas un primer disc, un segon disc, recuperes cançons que fa molts anys que tens guardades. I en aquest tercer disc han sigut deu cançons que parlen de deu històries de durant l’any de gravació. Les anàvem component i gravant. Per això dic visceral perquè m’ha sortit de dins d’una manera espontània, amb tots els sentiments que m’han remogut per dins durant aquest últim any.

Ha col·laborat recentment amb la cançó Towards the sun, de l’alt-empordanès Cesc Oficial. Podem esperar-nos alguna sorpresa pel concert de divendres?
Doncs, mira, ahir [27 de juny], que vaig fer la segona presentació del disc a Barcelona, als Jardins de Pedralbes, hi era el Cesc i va haver alguna mirada de complicitat pensant en aquest concert. Seria molt maco tenir el Cesc allà amb nosaltres i poder fer alguna cosa junts.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li