‘Quo vadis’ Empordà?

0
542

 Va ser el primer instrument territorial elaborat conjuntament per l’Alt i el Baix Empordà. Es va dissenyar com a document orientatiu, una base per als plans urbanístics que més endavant marcarien la normativa (tot i que en alguns aspectes també era prescriptiu). I es va marcar quatre objectius: reforçar la trama urbana entre l’Alt i el Baix Empordà, protegir el paisatge com a factor identitari de la comarca i com a actiu econòmic, limitar la construcció de segones residències, i fomentar les activitats econòmiques alternatives al turisme per generar més valor afegit. Una dècada després, però, la seva aplicació és pràcticament nul·la, i aquests objectius continuen vigents.
Estem parlant del Pla director de l’Empordà, un document que va generar una gran mobilització ciutadana i que acaba de complir 10 anys. Des que es va aprovar el juny del 2006, la comarca ha patit molts canvis que indueixen a reflexionar sobre si la planificació s’ha de mantenir o no. I amb aquest objectiu, la Fundació Catalunya Europa (FCE) i la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona (UdG) han organitzat el seminari 10 anys del Pla director de l’Empordà. I ara qué?.
El delegat de la FCE a l’Empordà, Joan Armangué, explica que l’objectiu és “fer una reflexió en veu alta de quina és la situació actual de l’Alt Empordà”. I el professor de Geografia de la UdG Joan Vicente, que serà un dels ponents, afegeix que no es tracta de fer una visió introspectiva del pla, sinó una mirada cap al futur.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li