Quim GratacĂłs rep el distintiu de la Dracma de Plata

0
1587

Roses ha volgut reconèixer la seva dedicació al món sardanístic i mantenir viva una de les tradicions més arrelades de Catalunya


El Teatre Municipal de Roses va acollir la celebració de l’acte de lliurament de la Dracma de Plata de Roses, distinció que enguany ha estat atorgada a Joaquim Gratacós, per la seva dedicació personal al foment del món sardanístic a la població. La Dracma és el màxim reconeixement que concedeix l’Ajuntament de Roses i es lliura anualment en el marc de la festa major de Roses. Aquest distintiu s’entrega des del 1994.

EL MOTIU. En Joaquim Gratacós (Banyoles, 1957) va establir-se a Roses amb la seva família a principis de la dècada del 1960. Amb els anys, junt amb els seus germans, va continuar l’ofici d’electricista del seu pare, l’Octavi, instal·lant l’oficina al carrer més indicat per un sardanista, el carrer d’en Pep Ventura. El novembre del 1997 va formar part del nucli fundacional de l’Associació Sardanista La Rotllana de Roses, juntament amb Jordi Adell, Jordi Batlle i Ana Rodríguez, de la qual en seria el primer president, càrrec que ocupa encara avui dia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li