Quim Cruset: ‘Tenim totes les mirades posades en l’ascens a Primera, ja des de principi de la temporada’

0
970

La crisi sanitària de la Covid-19 va obligar a clausurar les competicions en un moment en el qual l’equip sènior femení de la Unió Esportiva Figueres ocupava la primera posició del grup 5 de Segona Divisió essent, a més, el màxim golejador. Una posició meritòria, si es té en compte que era el debut del conjunt, entrenat pel tècnic de Vilamalla, Quim Cruset (1969)


Com valora el paper de l’equip en aquesta temporada que ha acabat abans d’hora?
És una valoració molt positiva, la temporada ha estat extraordinària. L’equip i el grup han estat a un bon nivell i l’únic problema que hem tingut han estat tres lesions de llarga durada; aquesta seria la nota negativa. Pel que fa a la resta de coses, i tenint en compte la qualitat de les jugadores, que la coneixíem, ja esperàvem que l’equip estigués a l’altura. Però ja se sap: una cosa és esperar-ho i una altra cosa és aconseguir-ho. I en aquest cas, ho hem aconseguit.

La Unió liderava la classificació abans de la finalització de la competició, però encara no s’ha resolt l’aspecte dels ascensos. Teniu alguna intuïció?
Encara no sabem si hi haurà ascensos i descensos, en principi creiem que sí, o volem creure-ho. Certament, no ens plantegem una altra cosa que no sigui aquesta, però tant les jugadores com el cos tècnic i la junta directiva estem pendents de la Federació Catalana de Futbol per veure com resol aquest tema, esperem que sigui així. Tenim totes les mirades posades en l’ascens, ja des de principi de la temporada.

En la seva primera temporada l’equip no ha fallat, assolint 15 victòries en 17 partits i essent el màxim golejador. Esperava aquesta projecció?
Tenint en compte que coneixia les jugadores i la categoria, sí, m’ho esperava una mica. Ofensivament hem estat enormes, i pel que fa a la possessió de pilota hem tingut la bola sempre, també a camp contrari. Certament, l’equip ha estat molt bé, però ho ha hagut de demostrar al terreny de joc. No ha estat fàcil, tampoc.

De cara al curs vinent, amb relació al primer equip, s’apostarà per la continuïtat?
Nosaltres continuem treballant per assegurar la continuïtat de l’equip, del bloc. Per mi això és molt important, són jugadores que conec, algunes molt i altres menys, però aposto per la continuïtat d’aquest grup. Ara bé, també és evident que els equips ens hem de reforçar, o almenys ho hem d’intentar. Nosaltres de cara a la temporada vinent tenim posada la mirada a la Primera Divisió i, evidentment, per fer un pas endavant hem de mirar de reforçar algunes posicions. Hi estem treballant.

Més enllà del primer equip, des de la Unió heu tornat a fer una crida per ampliar el volum de jugadores. Cap on ha d’anar la secció?
Tenim l’objectiu de reforçar la secció de futbol femení l’any vinent i segurament hi haurà dos equips més. Estem intentant a veure si podem assolir l’escoleta, que ens costa una mica, però de moment ja tenim assegurats un equip aleví i un infantil. La veritat és que la secció funciona bé i no ens plantegem una altra cosa que no sigui créixer des de la base perquè després el sènior sigui més fort. La Unió, i sobretot el femení, ha de néixer i créixer cap aquesta direcció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li