Quera relleva Puigbert a la Casa de la Generalitat a Perpinyà

0
609

L’exalcalde d’Agullana, exconseller comarcal i exdiputat al Parlament, que fins fa poques setmanes dirigia el MUME de la Jonquera, és el nou director de l’organisme


El Govern català ha nomenat l’agullanenc Alfons Quera com a nou director de la Casa de Perpinyà, en substitució del també alt-empordanès Josep Puigbert. Quera és doctor en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura per la Universitat de Girona (UdG) i llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Entre el 2019 i el 2021 va exercir de director del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, i també té un màster en Recerca en Humanitats i un postgrau en Direcció Estratègica de Museus i Centres Patrimonials.

Al llarg de la seva trajectòria política, ha estat alcalde d’Agullana (entre el 1999 i el 2005), regidor del mateix Ajuntament, conseller comarcal i diputat al Parlament de Catalunya (durant les legislatures VII i VIII). També ha sigut vicepresident de la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya (2006-2010) i ponent dels projectes de llei següents: Llei de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (2010); Llei de garantia i qualitat del subministrament elèctric (2008); Llei de l’Agència Catalana de Turisme (2007), i Llei d’Equipaments comercials (2005).

En l’àmbit acadèmic ha intervingut en diferents camps de recerca en la literatura catalana i la història durant el període de la Guerra Civil i de la postguerra. Ha publicat articles en llibres i revistes especialitzades en aquest període de la història recent i ha participat en diversos congressos i cursos d’estiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li