Queixes veïnals pel tall de carretera

0
1697

El pressupost total de l’obra és de 973.713 euros i el tall de circulació serà fins a Setmana Santa (26 de març)


La Diputació de Girona ha començat les obres de millora a la carretera GIV-5041, al tram inicial del vial que connecta la població de Pont de Molins i les Escaules. L’actuació fa que la carretera quedi tallada al trànsit durant aproximadament uns tres mesos, és a dir, fins a Setmana Santa. Aquesta afectació de la mobilitat ha provocat algunes reaccions entre la població escaulenca, el veí Joan Casellas, explica a HORA NOVA que «amb el tall de la carretera hem de fer el doble de quilòmetres per arribar a Pont de Molins.» La distància entre una població i l’altra és de quatre quilòmetres, i ara, amb la ruta alternativa, la distància és de dotze quilòmetres, el triple. Una altra de les afectacions que explica Casellas és que «hi ha menys autobusos per anar a Figueres, ja que el recorregut és més complicat i la ruta passa a ser de 15 minuts a 1 hora.» El veí es pregunta per què no s’ha pogut fer una alternativa diferent o un pas alternant, i així evitar el tall de circulació.

ACTUACIÓ DE MILLORA. En aquest sentit, el delegat de Xarxa viària de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, assegura al mitjà que «es van estudiar totes les vies alternatives possibles, però no hem pogut fer-ho de cap altra manera que no sigui tallant el trànsit.» Xargay afegeix que són conscients «de la dificultat que això representa i accelerarem el màxim perquè les obres acabin com més aviat millor». El diputat conclou que «l’arranjament hauria de continuar fins a les Escaules, i així tenir el tram en bones condicions». Les obres que es fan al vial són per adaptar les mides de la carretera a la normativa vigent i així tenir un ample de set metres, en lloc dels quatre metres i mig que té actualment la via en alguns punts. Pel que fa a les xifres, «per aquesta carretera hi passen uns 996 vehicles al dia», afirma Xargay, dels quals un 5% són vehicles pesants, «això fa que sigui una carretera complicada i una mica perillosa».

Aquest projecte de condicionament és de fa molt temps i va quedar aturat, fins ara, per diferents problemàtiques.

SENSE AVÍS. A banda de les afectacions de mobilitat que causa la millora de la via, algunes de les queixes de la població fan referència a la manca d’informació per part del seu consistori. Casellas explica que «l’Ajuntament de Boadella i les Escaules no va enviar cap informació als veïns sobre el tall de trànsit ni sobre el projecte de millora per debatre’l».

L’AJUNTAMENT. Tot i que les obres depenen de la Diputació de Girona i el tram pertany al municipi de Pont de Molins, la versió de l’Ajuntament de Boadella i les Escaules és que la «Diputació de Girona no va informar-nos que començarien aquestes obres», declara l’alcalde de les poblacions, David Checa. A dia d’avui, a la pàgina web del consistori ja hi ha publicada la informació relacionada amb les millores i la comunicació rebuda per l’Ajuntament de Boadella i les Escaules de l’ens provincial. Qui sí va informar a l’equip de govern va ser l’Ajuntament de Pont de Molins, que de fet, també va enviar un avís a les veïnes i veïns del seu municipi a finals d’octubre per informar del tall de circulació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li