Queixes per l’augment de l’incivisme i de les activitats il·legals a la zona de Sant Josep

0
1207

La Guàrdia Urbana de la ciutat torna a incorporar els gossos detectors de drogues, de moment externalitzats


«Cada cop hi ha més veïnes i veïns amoïnats per la situació que s’està donant darrerament» a la zona de Sant Josep de Figueres, al barri del Poble Nou. Ho va denunciar la regidora de Ciutadans Elisabet Guillén al ple de la setmana passada. Concretament, Guillén va detallar: «Ens han arribat queixes que en alguns locals i bars de la zona, a més de no respectar horaris, es presumeix que afavoreixen el creixent moviment de compra-venda de drogues. Pràctica que sembla que s’està estenent pel barri, al igual que l’ocupació de pisos per a la mateixa activitat. Cares noves pels seus carrers amb conductes incíviques, i fins i tot agressives, amb el veïnat, que cada dia que passa se sent més insegur».

Davant d’aquesta situació, els taronges van demanar més presència i pressió policial «sobre aquests grups que estan portant malestar i dificultats de convivència al veïnat». I la situació va ser admesa pel regidor de Seguretat, Pere Casellas, que va assegurar que la Guàrdia Urbana hi fa controls periòdicament, i que des de l’any passat estan parant atenció especialment al Poble Nou.

UNA DESENA DE MULTES DIÀRIES. A més, el màxim responsable de la seguretat municipal va explicar que cada dia signa entre 10 i 12 multes relacionades amb la tinença d’estupefaents. I va aprofitar per anunciar que, havent passat la part més dura de la pandèmia, la mateixa setmana passada es va signar el contracte menor per tornar a posar els gossos detectors de droga al carrer. De moment, continuarà sent un servei externalitzat, però esperen que a partir de l’any que ve els animals ja puguin formar part de la plantilla.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li