Augmenten les queixes dels veïns pel ‘botellón’ a l’entorn de Passarel·la

0
1897

Entre els afectats hi ha els propietaris i clients de l’hotel Castell-Blanc, que denuncien “sorolls insuportables” i brutícia


Als veïns del sector aeroclub d’Empuriabrava se’ls està acabant la paciència. Asseguren que ja fa tres temporades que pateixen les molèsties ocasionades pel trasllat de la discoteca Passarel·la des del passeig fins a la zona de l’aeròdrom, a tocar l’N-260. En concret, es queixen de “sorolls insuportables” produïts per vehicles i música molt forta de joves que fan botellón. Les molèsties s’allarguen fins a quarts de sis de la matinada i a la llum del dia són visibles en diversos espais públics les restes de deixalles.

Irina Oltra, propietària de l’Hotel Castell-Blanc de tres estrelles, explica que són més d’una desena les famílies afectades per les molèsties d’aquests joves i clients de la discoteca. Tot i això, Oltra se sent doblement afectada perquè a part de tenir l’habitatge a la zona hi té el negoci. El seu marit fa 17 anys que regenta l’establiment hoteler de 58 habitacions, que pot arribar a tenir uns 150 inquilins. Des de fa tres anys els clients pateixen les molèsties perquè les habitacions donen al parc públic on es concentren els grups del botellón. Oltra declara: “el parc és a tocar del nostre hotel i la zona queda fosca, per això els joves la trien per anar-hi a beure. Sentim el soroll des de les tres de la matinada fins a quarts de sis quan els cotxes comencen a engegar per marxar i aleshores vénen les derrapades i les accelerades.”

Des de fa tres anys els veïns han mantingut reunions amb l’alcalde i el cap de la policia local per buscar solucions, però fins ara no se n’han trobat. Els afectats han arribat a proposar posar ells mateixos vigilants i pagar-los de la seva butxaca, però la llei no permet a uns privats posar vigilància en un espai públic. D’aquestes trobades també n’han sortit altres solucions com ara que fos el mateix Ajuntament qui posés aquesta vigilància privada –la llei en aquest cas sí que ho permetria– però després el consistori s’ha fet enrere per qüestions pressupostàries.

Amb tot, Irina Oltra lamenta la manca de mitjans i el fet que per la zona d’Empuriabrava i per a 110.000 persones “només hi hagi un cotxe patrulla de la Policia Local”.

SALVI GÜELL. L’alcalde de Castelló d’Empúries, que té Empuriabrava en el terme municipal, ha explicat que aquest mateix cap de setmana han tingut una patrulla a la zona i que no hi ha hagut cap problema. Salvi Güell diu: “Ja intentem posar mesures quan hi ha molta gent perquè no passin aquestes coses.” Sobre les deixalles, l’alcalde diu que la brutícia es crea aquí i a altres llocs del municipi i assegura que “per això després passen els serveis de neteja”. Güell també demana als afectats que siguin conscients que el seu problema també el tenen veïns d’altres zones i recorda que “quan passem dels 11.000 habitants als 70.000 de l’estiu es multipliquen els problemes i a partir d’aquí es miren de buscar solucions”.

L’Ajuntament també és conscient dels recursos limitats que tenen els Mossos d’Esquadra, tot i que col·laboren “en la mesura que poden”. L’alcalde insisteix que les solucions es busquen però deixa clar que no es poden prendre mesures “com tallar carrers tal com proposen aquests veïns”.

Amb la discoteca ja se n’ha parlat també, diu Güell, i “tots intentem posar solucions”. L’alcalde recorda: “El fenomen del botellón existeix i és un problema també pel mateix local perquè la gent els deixa de consumir .”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li