QuĂš votem quan votem?

0
1150

El diumenge vinent tenim una cita amb les urnes. Una cita que ens portarĂ  a escollir el proper alcalde o alcaldessa dels nostres pobles i ciutats. Una cita important que marcarĂ  el rumb dels prĂČxims quatre anys; el rumb municipal, perĂČ tambĂ© el rumb ideolĂČgic del paĂ­s.

Les urnes de les eleccions espanyoles van explicar, alt i clar, que Catalunya Ă©s republicana i que l’Escala tambĂ© ho Ă©s. Vam tenyir de groc les urnes del nostre poble, guanyant de forma histĂČrica a totes les meses, a totes les seccions censals i a tots els barris, tambĂ© en aquells on sempre ens havien dit que mai podrĂ­em guanyar. Vam tenyir de groc el poble i el paĂ­s i vam enviar un missatge al mĂłn de llibertat, democrĂ cia i drets civils.

Aquest diumenge tornem a tenir l’oportunitat de fer-ho i a l’Escala tenim set opcions. Algunes amb les sigles clares i reconeixibles, d’altres sense sigles i d’altres amb les sigles camuflades. Per aquest motiu, sempre estĂ  bĂ© saber ben bĂ© quĂš votem quan votem per saber quin missatge donaran els resultats de les eleccions del 26 de maig.

Aquest diumenge trobareu paperetes d’ERC. Aquestes seran fàcilment identificables, perquù aniran amb el seu logotip visible i el seu nom escrit amb totes les lletres. Votar aquesta llista serà votar perquù l’Escala tingui una alcaldessa republicana, i perquù el projecte republicà que encapçala l’Oriol Junqueras guanyi força.

Altres candidatures seran mĂ©s difĂ­cils d’identificar, com passa amb la candidatura del PSC-PSOE, que ha decidit concĂłrrer a les eleccions escalenques amb la seva marca blanca: Candidatura de ProgrĂ©s. I aixĂČ que implica? Doncs poca cosa. Malgrat els intents de presentar-se com quelcom nou o diferent, la tossuda realitat Ă©s que l’Ășnica diferĂšncia entre les candidatures socialistes d’arreu del paĂ­s i la de l’Escala Ă©s que les sigles del partit de Miquel Iceta no apareixeran a la butlleta escalenca, perĂČ els vots que obtinguin totes aquestes candidatures serviran exactament igual per fer enfortir la representaciĂł dels socialistes en consells comarcals i diputacions, aixĂ­ com per ampliar les subvencions pĂșbliques que rebrĂ . Per aixĂČ mateix, sempre Ă©s bo explicar a la gent que votar al PSC (sigui a les seves sigles o disfressat amb la seva marca blanca) Ă©s votar per fer mĂ©s forts als del 155 i, el pitjor de tot, per pintar l’Escala de vermell quan TV3 dibuixi el mapa electoral desprĂ©s del recompte.

Diumenge, a l’Escala, tenim l’oportunitat de tornar a tenyir les urnes de groc. Del groc clar, d’Esquerra Republicana, igual que ho vam fer el dia 28 d’abril. Del groc de Junqueras, Romeva, Forcadell i Bassa. De l’Ășnic groc que tĂ© opcions clares de guanyar aquestes municipals a l’Escala, de l’Ășnic groc que pot derrotar el vermell que ens ha governat 12 anys, el vermell del PSOE.

Diumenge, demostrem que l’Escala Ă©s d’esquerres, Ă©s republicana i Ă©s independentista. Diumenge, votem Esquerra Republicana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li