Què votem quan votem?

0
1560

El diumenge vinent tenim una cita amb les urnes. Una cita que ens portarà a escollir el proper alcalde o alcaldessa dels nostres pobles i ciutats. Una cita important que marcarà el rumb dels pròxims quatre anys; el rumb municipal, però també el rumb ideològic del país.

Les urnes de les eleccions espanyoles van explicar, alt i clar, que Catalunya és republicana i que l’Escala també ho és. Vam tenyir de groc les urnes del nostre poble, guanyant de forma històrica a totes les meses, a totes les seccions censals i a tots els barris, també en aquells on sempre ens havien dit que mai podríem guanyar. Vam tenyir de groc el poble i el país i vam enviar un missatge al món de llibertat, democràcia i drets civils.

Aquest diumenge tornem a tenir l’oportunitat de fer-ho i a l’Escala tenim set opcions. Algunes amb les sigles clares i reconeixibles, d’altres sense sigles i d’altres amb les sigles camuflades. Per aquest motiu, sempre està bé saber ben bé què votem quan votem per saber quin missatge donaran els resultats de les eleccions del 26 de maig.

Aquest diumenge trobareu paperetes d’ERC. Aquestes seran fàcilment identificables, perquè aniran amb el seu logotip visible i el seu nom escrit amb totes les lletres. Votar aquesta llista serà votar perquè l’Escala tingui una alcaldessa republicana, i perquè el projecte republicà que encapçala l’Oriol Junqueras guanyi força.

Altres candidatures seran més difícils d’identificar, com passa amb la candidatura del PSC-PSOE, que ha decidit concórrer a les eleccions escalenques amb la seva marca blanca: Candidatura de Progrés. I això que implica? Doncs poca cosa. Malgrat els intents de presentar-se com quelcom nou o diferent, la tossuda realitat és que l’única diferència entre les candidatures socialistes d’arreu del país i la de l’Escala és que les sigles del partit de Miquel Iceta no apareixeran a la butlleta escalenca, però els vots que obtinguin totes aquestes candidatures serviran exactament igual per fer enfortir la representació dels socialistes en consells comarcals i diputacions, així com per ampliar les subvencions públiques que rebrà. Per això mateix, sempre és bo explicar a la gent que votar al PSC (sigui a les seves sigles o disfressat amb la seva marca blanca) és votar per fer més forts als del 155 i, el pitjor de tot, per pintar l’Escala de vermell quan TV3 dibuixi el mapa electoral després del recompte.

Diumenge, a l’Escala, tenim l’oportunitat de tornar a tenyir les urnes de groc. Del groc clar, d’Esquerra Republicana, igual que ho vam fer el dia 28 d’abril. Del groc de Junqueras, Romeva, Forcadell i Bassa. De l’únic groc que té opcions clares de guanyar aquestes municipals a l’Escala, de l’únic groc que pot derrotar el vermell que ens ha governat 12 anys, el vermell del PSOE.

Diumenge, demostrem que l’Escala és d’esquerres, és republicana i és independentista. Diumenge, votem Esquerra Republicana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li