Què vol dir tenir cura de la gent gran?

0
1350

Canviem Figueres s’ha marcat com a objectiu per la propera legislatura tenir cura de tots el febles, però especialment del col·lectiu de gent gran.

El col·lectiu de gent gran veïns de la seva estimada ciutat de Figueres és un dels punts febles de la societat que vivim, en la qual compta molt més el que tenim que no pas el que som. Aquestes persones entranyables, que s’han etiquetat com a gent gran, poden ser els nostres pares, avis, oncles, germans, veïns o coneguts. La majoria, tot i passejar per la vida acompanyats d’un grapat d’anys, de tones d’experiència i de coneixements, han passat, només en funció de l’edat, d’estar carregats d’obligacions laborals remunerades a disposar de tot el temps del món. I tot i això, no es resignen a deixar passar els dies sense trobar-hi motius dignes per seguir formant part activa la comunitat. Tot i lamentar-se del tracte que han rebut dels últims consistoris, que els han convertit en veïns segona.

El professor Álvaro Pascual-Leone, catedràtic de neurologia a l’escola mèdica de Harvard, diu: «La rutina és dolenta per al cervell. I, a més, és avorrida».

Per evitar justament això, la rutina i l’avorriment de la nostra gent gran, ja que aquesta societat no es pot permetre desaprofitar els pous de coneixement que representen, des de Canviem Figueres hem dissenyat el projecte Gent Gran Activa, en què totes les dones i els homes grans tindran l’oportunitat d’estar ocupats en activitats que millorin la seva qualitat de vida i que els aportin un plus de generositat compartida.

També treballarem de valent perquè totes aquelles persones que, tot i compartir la titularitat de gent gran, les seves circumstàncies particulars, de salut, responsabilitats familiars o una economia precària, o bé que simplement no se senten motivats pel projecte de Gent Gran Activa, tornin a recuperar la il·lusió de viure en una ciutat amb tots els serveis adaptats a les seves necessitats. En definitiva, una Figueres neta, ordenada, segura, i que els permeti recuperar igualment la consideració de figuerencs de primera.

El col·lectiu de persones que, com a conseqüència de l’envelliment de la població, malviuen a la nostra ciutat, faltades de serveis, companyia, i atenció domiciliaria, també seran molt presents en el programa de Canviem Figueres. Pensant en aquesta població silenciosa, treballarem per aconseguir el tan anhelat geriàtric municipal. Som conscients de la complexitat d’aquest projecte, però també del dèficit de places residencials per a gent gran que pateix el nostre municipi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li