“Què passaria si Figueres no sortís als cercadors d’Internet?”

0
860

Una ciutat de províncies, com Figueres, rep la visita d’una empresària americana que anuncia que el municipi serà totalment eliminat del seu cercador d’Internet. No apareixerà en cap mapa virtual ni en cap recerca turística. Aquest és el punt de partida de Ciutat, una obra de teatre coproduïda per l’Ajuntament de Figueres i La Troca, i escrita i dirigida pel director i dramaturg Carles Mallol (Figueres, 1981).
Mallol i l’actriu figuerenca Marta Corral van presentar-la aquest dimecres a Figueres. S’estrenarà a La Cate els dies 20 i 21 de març. Es tracta d’una comèdia negra que segons ha explicat el seu autor s’ha escrit inspirant-se en la seva ciutat natal i per ser representada a Figueres. “És una obra per a Figueres perquè volia una obra que tingués sentit fer-la a Figueres”, ha dit Carles Mallol. I és per això que en el text apareix el nom de Figueres i es mantindrà quan la representin a Barcelona, però quan es representi a altres ciutats de Catalunya el nom serà el de la ciutat acollidora. “Tenim ganes que la gent s’hi senti identificada”, ha explicat el director teatral.

missatge crític i reflexiu. Ciutat és també “una obra de despropòsits seguits” que posa en evidència que massa sovint defensem el que és nostre simplement perquè és nostre, sense esperit crític. El text deixa clar que estaria bé deixar-nos de mirar el melic i posar sobre la taula els defectes del lloc on vivim i de la gent amb qui vivim. A més, Ciutat juga amb el centralisme de Barcelona i reivindica que hi ha vida més enllà de les grans capitals. “Posem el dit a la llaga”, ha dit Carles Mallol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li