Què passa amb la TDT?

0
836

La resintonització d’alguns canals televisius i les adaptacions que els blocs de pisos han de fer de les antenes comunitàries per continuar veient la televisió han fet saltar les alarmes en els darrers mesos. Bona part de la ciutadania es pregunta què passarà exactament l’1 de gener, quan estava previst que molts canals deixessin d’emetre per les freqüències que ho feien fins ara. I fins fa poc la resposta no semblava gaire encoratjadora: tot indicava que milers de persones d’arreu del país es quedarien uns dies sense poder veure algunes cadenes; i l’Alt Empordà no n’era cap excepció.
A final de la setmana passada, però, el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va avançar que aquest divendres (dia 26) el Consell de Ministres té previst aprovar una pròrroga d’aproximadament un mes (a l’hora de tancar aquesta edició encara s’havia d’acabar de definir el nou termini). L’objectiu és donar marge als instal·ladors de telecomunicacions perquè puguin fer totes les adaptacions necessàries.

el procés. La reordenació dels canals forma part del procés per alliberar l’anomenat Dividend Digital, que són les freqüències que van quedar disponibles quan es va fer el canvi de la televisió analògica a la TDT. Des d’aleshores, aquestes freqüències estaven barrejades amb les que sí que emetien algun canal, però ara s’han agrupat per descarregar l’amplada de banda. Aquest procés _que s’ha fet arreu d’Europa_ té per objectiu obtenir més espai perquè hi puguin emetre les noves xarxes de telefonia mòbil d’alta velocitat; és a dir, el 4G.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li