«Què és això de fer vacances?»

0
1182

El cinesasta Josep Pérez està rodant ‘Camping Life (La ciutat efímera)’ en un conegut càmping de Sant Pere Pescador


El cinesasta altempordanès Josep Pérez està coproduint amb TV3 el documental Camping Life (La ciutat efímera) on estudia els turistes i el concepte de vacances. «Sempre m’he preguntat que és això de fer vacances. Aquest període de merescut repòs que se suposa que tots ens hem guanyat, i que és un invent relativament nou», explica Pérez.

Aprofitant aquest mes d’agost el cineasta aprofita per gravar durant dos o tres dies per setmana en un càmping de Sant Pere Pescador. Pérez buscava un entorn on tothom estigués exclusivament de vacances. «Inicialment vaig pensar un creuer, però el càmping és millor. És com una casa de nines oberta per la meitat» confessa Pérez. Per ara fa més de 20 dies que està enregistrant.

LA COVID. TV3 va aprovar la coproducció a finals del 2019. Tot i els estralls produïts per la pandèmia, el projecte ha seguit endavant «i incloure el coronavirus d’una manera o altre», detalla Pérez. Per aquest motiu l’ocupació està una mica per sobre de la meitat, i al llarg de la peça audiovisual es veuran les senyalitzacions i els usos de las mesures de protecció. Evidentment la por al coronavirus és una de les primeres preguntes que fa. La resposta que rep més o menys segueix el mateix guió, «jo entro dins el cotxe que és com una càpsula. Vinc conduint directament des de casa, i estarem a la parcel·la o a la platja gairebé tota l’estona. És molt més segur ser aquí que a Berlín o Amsterdam», li expliquen.

LA GENT. La majoria són d’origen holandès i alemany, «petites mostres de la societat en el seu moment més desinhibit» explica Pérez. Una de les coses que més li està sorprenent d’aquest rodatge és la bona predisposició de la gent. No ha tingut pràcticament cap problema per la cessió d’imatges. De fet, ja acumula més de 600 documents que ho acrediten.

LA BOMBOLLA.. «Jo que entro i surto tinc molts menys sensació de risc a dins del càmping que a fora» admet Pérez. De fet, en destaca la qualitat de vida que es respira entre els campistes. «Són unes vacances collonudes, es passen tot el dia a la gandula fent becaines o fent windsurf. Jo vaig anar a rodar una peli d’antropologia i m’he trobat que són unes vacances genials» afegeix, i continua: «Si no fos per la mascareta que has de portar amunt i avall, a dins és fàcil oblidarte del que està passant… com tornar al 2019».

L’ESTRENA.. El càmping tancarà a finals d’agost. Després toca treball de muntatge «si tot va com toca, es podrà veure a inicis de 2021».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li