Que comenci la funció

0
1048

Els teatre de Roses és el primer de la comarca a aixecar el teló aquest dissabte a les vuit del vespre amb l’obra ‘Fairfly’


 

Per fi. Teatres i cinemes reprenen la seva activitat. El primer tram anunciat pel PROCICAT en què ens trobem actualment permet l’obertura de cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts , amb un 50% de l’aforament i fins a un màxim de 500 persones. Sempre i quan les activitats que s’hi desenvolupin siguin una aplicació directa d’arts escèniques i musicals. Això permetrà al teatre de Roses aixecar de nou el teló aquest dissabte 28 de novembre a les vuit del vespre amb al representació de l’obra Fairfly.

Això sí, el tancament perimetral del cap de setmana es manté. Per tant, només en podran gaudir els rossincs i rossinques. De fet, un altre dels canvis que han afectat aquesta obra és que s’ha avançat una hora «d’aquesta forma ens ajustem a l’horari de finalització, que ha de ser les 22 h», explica el regidor de Cultura de Roses, Èric Ibáñez .

FIGUERES A L’ESPERA. A diferència del Teatre de Roses, els espais escènics de la capital de l’Alt Empordà mantindran els llums apagats una setmana més. Inicialment la Conselleria de Cultura havia deixat entreveure que es permetria la mobilitat perimetral durant el cap de setmana, sempre que es pogués demostrar que s’anava o es tornava d’un espectacle escènic. Aquesta marxa enrere afecta tant a la sala La Cate, com al Teatre Jardí, tal i com explica la directora escènica de Figueres, Aina Baig, «nosaltres tenim un 50% de públic de Figueres i un 50% de l’Alt Empordà», i afegeix «estem pendents de veure si es torna a la situació que s’havia previst inicialment, i que permetia als espectadors de l’Escala per exemple, venir a gaudir de l’obra aquí a Figueres, presentant l’entrada com a justificant d’aquesta mobilitat».

Tot i aquests contratemps, la programació escènica arrencarà el proper divendres dia 4 de desembre a les 8 del vespre a La Cate. Aquest nou tret de sortida serà amb l’actuació musical d’Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Poject: La Tendresse, que oferirà una unió entre les cançons franceses que més agraden a Anna Roig i les composicions exquisides i acurades d’Àlex Cassanyes.

EL PROPER CALENDARI. La impossibilitat d’efectuar representacions, tant en el període de confinament com en aquesta segona etapa de restriccions, ha provocat grans canvis en les programacions, tal i com explica Baig «hem hagut d’aplaçar part de la programació que ja teníem ajornada, un altre cop cap al 2021, i també espectacles nous de la tardor que també els hem hagut d’ajornar cap al 2021». Aquest fet farà que la temporada de primavera torni a estar farcida de molts espectacles, «abans potser teníem espectacle un cap de setmana sí i un cap de setmana no. Ara amb les noves propostes i les ajornades, és probable que cada cap de setmana es puguin gaudir d’una o dues propostes», explica Baig.

A Roses la programació teatral continuarà el dissabte 5 de desembre a les 20 h amb la representació de Solitudes, de la companyia Kulunka Teatre .

CURSOS I TALLERS EN PAUSA. «De moment queda tot aturat», apunta Ibáñez, «aquest primer tram no especifica que es puguin desenvolupar cursos i tallers». Per tant, totes les activitats fora de les arts escèniques previstes al Teatre de Roses no es podran realitzar. Per aquest motiu, el centre Ca l’Anita de Roses encara romandrà tancat. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li