Quatre nuclis antics es rehabilitaran enguany amb una inversió d’1,1 milions

0
423

L’Alt Empordà inicia aquest any quatre rehabilitacions de nuclis antics del seu territori. Les actuacions sumen 1.175.502 euros i estan finançades a través de fons de l’1% cultural i el programa Reviure els Pobles de l’Incasòl i l’Agència d’Habitatge de Catalunya. També hi participen els diferents ajuntaments implicats i altres administracions. Agullana, el Far d’Empordà, Ordis i la Ciutadella de Roses es beneficiaran d’aquestes subvencions recuperant valor patrimonial, en alguns casos, i millorant els nuclis i guanyant espais socials, en d’altres.

Agullana. La urbanització del carrer Concòrdia permetrà refer el sistema de desaigües i altres xarxes d’instal·lacions de la via. També es pavimentarà el carrer per continuar el procés de renovació de l’espai públic del nucli antic, iniciat en la primera fase en els carrers adjacents amb la plaça Major. L’objectiu és donar una imatge unitària de la zona. El projecte comprèn el tram que arrenca des de la plaça Major fins a l’encreuament amb el carrer Palau. Les obres tenen un pressupost de 300.000 euros.

El far d’empordà. En aquest municipi es rehabilita la rectoria i l’entorn de l’església en el marc de la recuperació i rehabilitació de l’antiga muralla del castell. Millorant la zona i fent reformes de l’edificació s’alliberarà espai a la plaça i l’antiga rectoria tindrà els usos de centre cultural. Les actuacions al Far d’Empordà són les que tenen un pressupost més alt. Es tracta de 476.555 euros. En aquest cas, les obres s’impulsen dins el programa Reviure les Ciutats Velles i es financen amb el PUOSC i fons municipals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li