Quatre dies d’actes pel mil·lenari

0
1193

Les activitats s’engloben dins del calendari d’activitats previstes per celebrar l’efemèride


 

Durant quatre dies se celebraran a Figueres actes commemoratius per la tradicional festa de Sant Pere. Un any especial per tot el que ha succeït, però també perquè la parròquia arriba al mil·lèsim aniversari.

DIVENDRES 26. Francesc Cruanyes presentarà el llibre L’església de Sant Pere de Figueres, un recorregut per la història i l’art, escrit per la historiadora Anna Maria Puig i amb fotografies de Xavi Toral, al temple de Sant Pere, a les 19 h.

DISSABTE 27. S’inaugura la visita, física al temple, de la Mostra Fotogràfica Popular. El conjunt està fet amb fotografies aportades per particulars.

DIUMENGE 28. A la plaça Josep Pla a les 18.30 h hi haurĂ  una actuaciĂł de sardanes amb la cobla La principal d’Olot, on destaca l’estrena de la sardana Pedres mil·lenĂ ries – MXX-MMXX, del compositor figuerenc Jaume Cristau i Brunet. Per accedir a una de les 150 localitats disponibles, cal fer una reserva prèvia a la pĂ gina web www.figueresaescena.koobin.com/concert-sardanes.

DILLUNS 29. Els actes arranquen amb una missa solemne a les 12 del migdia, presidida pel bisbe de Girona i concelebrada per preveres que han servit a la parròquia i l’arxiprestat. En acabar la missa, hi haurà un repic manual de campanes de festa a càrrec del campanòleg Blai Ciurana, secretari de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya, amb l’ajuda de Ció Abellí, David Ermengol i Jordi Jordà.

El punt final dels actes el posarà l’organista Pau Riuró Bofill, a les set de la tarda al temple, amb el Concert d’-orgue del Mil·lenari, Memorial al Mn. Albert.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li