Quaranta anys dalt de l’escenari

0
630

El Grup de Teatre de Roses prepara una representació especial per celebrar les quatre dècades d’existència


Els Pastorets d’Olot. Aquesta és la primera obra que el Grup de Teatre de Roses va representar el 1981. Aquest diumenge 30 de gener, quaranta anys més tard, l’entitat celebrarà el seu aniversari amb la representació d’una obra al Teatre municipal de Roses. Així ho va anunciar la presidenta del Grup de Teatre de Roses (GTR), Teresa Seseras, durant la presentació celebrada ahir: «serà una obra de petit format, però que comptarà amb la professionalitat i rigorositat de tots els nostres muntatges, i que servirà per homenatjar la Cristina i en Joan i totes aquelles persones que han format part de la companyia al llarg d’aquesta llarga trajectòria».

Precisament la representació que oferiran aquest diumenge està pensada per recordar la figura de Cristina Barceló i Joan Fibla. El grup interpretarà una obra construïda sobre la base dels darrers espectacles en què els dos actors van coincidir sobre l’escenari: Mozart, Salieri i el rèquiem inacabat i El somni d’una nit d’estiu.

Tal i com va recordar el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, les entrades per a la representació d’aquest diumenge a les 19 h «ja estan a la venda al preu de 5 € i es poden adquirir a través de la pàgina web rosescultura.cat o bé presencialment a les taquilles del teatre, el dijous i divendres de 10 a 14 h. Animem a tothom a assistir-hi i fer-se seva aquesta important celebració».

LA HISTÒRIA. Tot i que la primera representació de la companyia es va realitzar el 1981, ja hi va haver un intent de formació de l’entitat el 1976 amb la interpretaió de l’obra El cap de l’alcalde, de Carles Valls.

Fins avui, comptabilitza una cinquantena d’obres representades, amb un ampli repertori que es mou des del teatre popular i costumista fins al teatre de cabaret, l’opereta, el clàssic o el contemporani, treballant al llarg d’aquests anys sota les ordres de l’Ignasi Tomàs i, més recentment, de qui prengué les regnes de la direcció de la companyia, en Jaume Sastre.

El GTR va rebre el reconeixement del Rotary Club Roses-Empuriabrava, per la seva trajectòria, l’any 2010. Dos anys més tard va guanyar el premi Rafel Anglada de teatre de Santa Coloma de Farners, en set categories diferents: direcció, muntatge, vestuari, actors principals i secundaris, disseny de llum, per l’obra de teatre El Café de la Marina, de Josep Maria de Sagarra.

ARRELATS A ROSES. Al llarg d’aquests quaranta anys de trajectoria l’entitat ha mostrat la seva vinculació amb el municipi. Una mostra d’això es pot veure en la tradicional representació d’Els Pastorets. Al llarg dels anys han evolucionat i crescut gràcies a l’aportació constant de nous actors i actrius, en ocasions amb segones generacions d’una mateixa família, i ha passat de la trentena de persones que inicialment pujaven dalt de l’escenari a comptar amb més de 200 participants, entre actors i actrius del GTR i veïns del municipi.

L’any 2006, en reconeixement a la seva activitat i trajectòria, l’Ajuntament va considerar oportú concedir el màxim guardó de la vila a l’entitat. La Dracma de Roses.

Aquest vincle entre entitat i municipi també queda palès des del consistori, tal com ha explicat l’alcalde de Roses, Joan Plana, durant la presentació: «aquest 40è aniversari és una celebració de tothom. L’esforç i l’enorme dedicació en temps, i sovint també econòmica, que moltíssimes persones han realitzat al llarg d’aquests 40 anys de manera desinteressada i amb una gran il·lusió, han fet que el Grup de Teatre de Roses compti amb un gran reconeixement i estimació».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li