Quan el futbol també unifica

0
937

 El futbol altempordanès tindrà un nou protagonista de cara al curs vinent. L’entrada a escena del Club de Futbol Empuriabrava-Castelló, conjunt que militarà a la quarta catalana, s’erigeix, més enllà de l’evident projecte esportiu que en sobresurt, en una doble reivindicació: d’una banda, el club neix arran de la voluntat il·lusionant d’un grup de joves entossudits amb la idea de continuar gaudint del futbol entre amics i coneguts; de l’altra, l’entitat apareix com a bàlsam conciliador per posar punt i final a la històrica rivalitat que ha vinculat els dos equips del municipi, l’Esplais i l’Empuriabrava, aquest últim desaparegut a mitjan curs passat quan formava part de tercera catalana.
“El club ha nascut gràcies a la voluntat d’un grup de joves del poble, que han començat aquesta iniciativa des de zero i amb ganes de fer alguna cosa nova”, explica el nomenat president, Carlos Rebarter, qui destaca, també, l’essència mediadora del projecte: “Volem que no hi hagi diferències, que no hi hagi separació i mal ambient. El que ens importa és jugar a futbol i passar-ho bé, sense discrepàncies”.
Ara bé, a l’Empuriabrava-Castelló no només prevaldrà l’entreteniment. En aquest sentit, des del club, assenyala Rebarter, també es plantegen el repte esportiu de “jugar bé”, una fita que volen assolir “amb un equip fort compost per gent del poble”. De moment, ja han superat els dificultosos esculls burocràtics que suposa la creació d’una entitat esportiva federada, un procés “complicat i inesperat” que sense les aportacions individuals dels propis impulsors no s’hauria pogut fer realitat. “Els joves són uns emprenedors: han estat els primers a aportar-hi diners. Això és un símptoma que tenen ganes de fer les coses bé, i a mi, com a president, em motiva formar-ne part”, afegeix.
AMBICIÓ COMPETITIVA. Com Rebarter, l’entrenador del nou club castelloní, Albert Albert, també ressalta la voluntat de fer una bona campanya, tot i que recorda que la plantilla parteix de zero malgrat tenir una base procedent de l’Esplais. “Partim de la humilitat més gran i som conscients que som un equip nou, no podem aspirar a objectius concrets, tot i que la intenció és estar a dalt de tot i si es pot pujar fer-ho. No es pot descartar l’ascens”, explica el tècnic santperenc abans de subratllar que més d’una dotzena de jugadors, dels vint actuals, han jugat recentment a la categoria superior.
Fins ara, el preparador està satisfet del treball del col·lectiu, i diu que malgrat caure en els dos primers partits de pretemporada davant el Bàscara (3-1) i el Fortià (1-2), de tercera catalana, l’equip va oferir una “bona imatge i va competir en tot moment”. Més contundent va ser la derrota soferta al Mas Oliva de Roses, on l’equip d’Albert va caure per 4 a 1 amb els de Gabriel Maragall.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li