“Qualsevol dia, potser demà o d’aquí a sis mesos, es tornarà a actuar a Sant Joan”

0
454

Com està la situació, a dia d’avui, al barri de Sant Joan?
Les coses estan. Hem de parlar de temps present i el tema és viu. La darrera operació policial no va ser una cosa ocasional i, per tant, no vol dir que ara ja ens n’hàgim oblidat. Qualsevol dia, qualsevol matí, potser demà o potser d’aquí a sis mesos, es tornarà actuar en aquella zona, la gent tornarà a notar moviment policial. La idea bàsica és endreçar el barri i per endreçar-lo, hem de començar sabent què hi passa allà i qui hi viu.

Fer una actualització del cens i obtenir les dades reals de població.
Exacte. Volem saber si aquells habitatges, aquells edificis estan realment ocupats o són zones “ajardinades”. La manera que tenim de saber-ho és fent la revisió del cens i com que es tracta d’un barri presumptament conflictiu, d’aquí l’operatiu policial i la presència de tants uniformes en l’actuació de fa gairebé 15 dies.

Al marge de no diposar d’unes dades d’habitants reals dóna la sensació que al barri de Sant Joan, fins ara, tot estava permès. S’han fet els ulls massa grossos.
Aquella bona gent i els que viuen al seu entorn han de tenir la sensació que ja n’hi ha prou i que a Figueres no s’hi val tot. Si diem que són ciutadans com qualsevol altra persona de la ciutat, ho han de ser a totes. No pot ser que aquell senyor pagui el rebut de la llum i de l’aigua i que en canvi un altre no. Un 60% dels habitatges del barri estan connectats a la llum de manera il·legal. Això afecta una companyia elèctrica, però podríem dir el mateix de Fisersa. Si fos per necessitat, tenim serveis socials per atendre aquestes persones però això, ja és el colmo del pitorreo perquè la majoria d’aquests usos fraudulents són per “jardineria”, per fer calers.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li