QRnaval, el joc del Carnestoltes

0
769

La nova i darrera campanya del ‘Per Carnaval no tot s’hi val’ utilitza la tecnologia per conscienciar


Un enginyós joc a través del qual l’usuari ha d’anar recopilant codis QR on es recullen missatges per conscienciar i sensibilitzar la població. Aquesta és la proposta de la darrera campanya del «Per Carnaval no tot s’hi val», impulsada per l’Ajuntament de Roses. «Ara ens centrarem a fer-la de manera global durant tot l’any», ha apuntat la regidora de Joventut, Verònica Medina, en l’acte de presentació.

L’acompanyaven l’alcaldessa, Montse Mindan, Jordi Abadal i la tècnica de joventut, Anna Amer. La iniciativa posa èmfasi en missatges informatius i de prevenció, fent especial incidència en les derivades del consum d’alcohol, drogues, incivisme i conductes sexistes. El missatge és clar: traslladar el protagonisme i la responsabilitat de la festa a la població. Per aquest motiu es dona una polsera als participants amb un lema: «És a les teves mans».

EL JOC. Tal com explica Jordi Abadal, «és com anar a caçar pokémons». Existeix certa similitud. Per començar, els participants s’han de registrar al web percarnavalnototshival.roses.cat. A partir d’aquest moment han d’aconseguir intercanviar codis QR, que s’han d’escanejar.

Cada codi escanejat conté un missatge amb contingut de la campanya. Molta part d’aquest material prové de campanyes anteriors: «tenim molta informació d’aquests vuit anys de treball», apunta Abadal.

Els QR es troben en diversos punts del municipi, encara que n’hi ha uns quants que aniran apareixent en diferents formats que s’anunciaran a través de xarxes socials. Hi ha un rànquing general, on es pot comprovar la puntuació i la posició. Se sortejaran premis entre tots els participants, tot i que les persones amb puntuacions més altes rebran una recompensa.

L’EFECTE. Segons la valoració de l’alcaldessa, Montse Mindan, la campanya ha incidit en el comportament de la població: «durant aquests darrers anys sí que hem notat que hi ha hagut un canvi. Les hospitalitzacions per coma etílic dels menors del municipi està al voltant de 0». Això no només és resultat de la campanya, també s’ofereixen xerrades als instituts de 3r d’ESO de la vila.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li