QRnaval, el joc del Carnestoltes

0
1382

La nova i darrera campanya del ‘Per Carnaval no tot s’hi val’ utilitza la tecnologia per conscienciar


Un enginyĂłs joc a travĂ©s del qual l’usuari ha d’anar recopilant codis QR on es recullen missatges per conscienciar i sensibilitzar la poblaciĂł. Aquesta Ă©s la proposta de la darrera campanya del «Per Carnaval no tot s’hi val», impulsada per l’Ajuntament de Roses. «Ara ens centrarem a fer-la de manera global durant tot l’any», ha apuntat la regidora de Joventut, VerĂČnica Medina, en l’acte de presentaciĂł.

L’acompanyaven l’alcaldessa, Montse Mindan, Jordi Abadal i la tĂšcnica de joventut, Anna Amer. La iniciativa posa Ăšmfasi en missatges informatius i de prevenciĂł, fent especial incidĂšncia en les derivades del consum d’alcohol, drogues, incivisme i conductes sexistes. El missatge Ă©s clar: traslladar el protagonisme i la responsabilitat de la festa a la poblaciĂł. Per aquest motiu es dona una polsera als participants amb un lema: «És a les teves mans».

EL JOC. Tal com explica Jordi Abadal, «és com anar a caçar pokĂ©mons». Existeix certa similitud. Per començar, els participants s’han de registrar al web percarnavalnototshival.roses.cat. A partir d’aquest moment han d’aconseguir intercanviar codis QR, que s’han d’escanejar.

Cada codi escanejat contĂ© un missatge amb contingut de la campanya. Molta part d’aquest material provĂ© de campanyes anteriors: «tenim molta informaciĂł d’aquests vuit anys de treball», apunta Abadal.

Els QR es troben en diversos punts del municipi, encara que n’hi ha uns quants que aniran apareixent en diferents formats que s’anunciaran a travĂ©s de xarxes socials. Hi ha un rĂ nquing general, on es pot comprovar la puntuaciĂł i la posiciĂł. Se sortejaran premis entre tots els participants, tot i que les persones amb puntuacions mĂ©s altes rebran una recompensa.

L’EFECTE. Segons la valoraciĂł de l’alcaldessa, Montse Mindan, la campanya ha incidit en el comportament de la poblaciĂł: «durant aquests darrers anys sĂ­ que hem notat que hi ha hagut un canvi. Les hospitalitzacions per coma etĂ­lic dels menors del municipi estĂ  al voltant de 0». AixĂČ no nomĂ©s Ă©s resultat de la campanya, tambĂ© s’ofereixen xerrades als instituts de 3r d’ESO de la vila.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li