Publiquen el mapa de turisme accessible de la Costa Brava

0
651

Inclou informaci√≥ en Braille i audioguies dels Aiguamolls, el Museu Dal√≠, Sant Pere de Rodes i les ru√Įnes d‚ÄôEmp√ļries


 

El Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona ha publicat el primer mapa de turisme accessible del territori. Es tracta d‚Äôuna guia t√†ctil i auditiva que vol posicionar la demarcaci√≥ de Girona com a destinaci√≥ tur√≠stica adaptada a tots els p√ļblics, incloses les persones que pateixen alguna discapacitat.

El mapa est√† escrit en Braille (en catal√†) i inclou diversos relleus perqu√® les persones amb discapacitat visual puguin intuir-ne els continguts. A m√©s, inclou un codi QR a trav√©s del qual, des d‚Äôun tel√®fon m√≤bil o una tauleta, els visitants podran accedir a una audioguia en l√≠nia que reprodueix el text de la informaci√≥ de cada punt en cinc idiomes (catal√†, castell√†, franc√®s, angl√®s i alemany). De moment, de l‚ÄôAlt Empord√† el mapa inclou el Parc Natural dels Aiguamolls, el Teatre-Museu Dal√≠, les ru√Įnes d‚ÄôEmp√ļries, el monestir de Sant Pere de Rodes i les vies verdes. Els continguts s‚Äôaniran actualitzant a mesura que l‚Äôoferta de turisme accessible vagi augmentant. En aquesta primera fase, se n‚Äôhan editat 3.000 exemplars, que es distribuiran en accions promocionals i fires de turisme, i tamb√© entre la seixantena d‚Äôoficines de turisme de la demarcaci√≥ de Girona i entre associacions de persones amb discapacitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li