Proven una nova boia per a rescats aquàtics a les platges de l’Escala i Empuriabrava

0
878

Dipsalut fa simulacres amb dos models de boia de rescat: un per a víctimes conscients i l’altre per a víctimes inconscients


 

Aquest estiu s’estĂ  fent l’Ășltima fase de l’avaluaciĂł d’una nova boia per al rescat de vĂ­ctimes aquĂ tiques. L’Escala i Empuriabrava sĂłn dos dels quatre municipis costaners escollits per fer els simulacres.

QUICK RESCUE. AixĂ­ Ă©s com han batejat el nou dispositiu. El Quick Rescue l’han dissenyat professionals experts del socorrisme aquĂ tic i tambĂ©del Centre d’InnovaciĂł i Desenvolupament de la Universitat de Girona. L’empresa encarregada de fabricar la llauna de salvament ha estat TecnodimensiĂłn. D’altra banda, Dipsalut ha ofert el suport tĂšcnic i econĂČmic perquĂš aquesta innovaciĂł es convertĂ­s en una realitat i representĂ©s una millora dels serveis de salvament i socorrisme aquĂ tic de les platges de la demarcaciĂł de Girona.

INFLABLES. Les boies de rescat habituals sĂłn rĂ­gides i amb forma aerodinĂ mica. La diferĂšncia amb el Quick Rescue Ă©s que sĂłn dispositius inflables. Es porta plegat a la cintura, en forma de ronyonera, i s’infla automĂ ticament –estirant un cordó–, amb una sola mĂ - quan s’arriba al punt on es troba la vĂ­ctima. D’aquesta manera, el socorrista pot nedar sense entrebancs ni resistĂšncia, reduint el temps de resposta davant d’una emergĂšncia.


Hi ha dos models de la nova llauna de rescat: un per al salvament de vĂ­ctimes que es troben conscients i l’altre, per a vĂ­ctimes que estan inconscients. Aquest segon model Ă©s una altra gran novetat, que ha estat patentada per l’Organisme de Salut PĂșblica de la DiputaciĂł de Girona (Dipsalut).

Un cop fetes les proves, s’introduiran les millores necessàries als prototips. Preveuen que els models definitius es puguin fer servir l’estiu de 2018.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li