Prova pilot per substituir tots els plataners d’Empuriabrava

0
887

L’Ajuntament plantarà quatre espècies diferents en quatre carrers per comprovar quina s’adapta més a la marina


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha preparat una prova pilot per substituir els plataners d’Empuriabrava, que ja fa temps que provoquen moltes molèsties als veïns. I és que l’acumulació de les fulles que perden omple els jardins, les entrades de les cases i dels establiments, i tapa els embornals, dificultant el desguàs quan plou. La pèrdua de fulles està provocada per una malaltia que també debilita els arbres i no permet podar-los gaire sovint. I això també fa que el creixement dels plataners afecti la il·luminació de la via pública, que en alguns trams queda tapada per les branques.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha decidit substituir els 1.913 plataners que hi ha a la marina per una altra espècie. La replantació s’anirà fent progressivament per evitar un canvi brusc en l’àmbit paisatgístic. I abans de fer-lo es farà una prova pilot en quatre carrers: l’avinguda Tramuntana, l’avinguda de la República Catalana, el carrer de la Muga i l’avinguda Marinada.

A cada una d’aquestes zones s’hi plantarà una espècie diferent per seguir-ne l’evolució i comprovar quina s’adapta més bé a Empuriabrava. S’han escollit quatre espècies que tenen un creixement més lent que els plataners (així s’hauran de podar menys) i amb fulles més petites i toves (perquè no tapin els embornals).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li