Prou violència!

0
1695

Nit rere nit els violents o, parlem clar, la «kale borroka» ha actuat amb especial virulència als carrers de Catalunya, destrossant tot tipus de mobiliari urbà i també propietats privades. Han saquejat els comerços i les sucursals bancàries. Han malmès el futur de molts restauradors que, després de la pandèmia i la mala gestió de la Generalitat, han de veure com els violents ofereixen una mala imatge de la nostra terra a la resta del món. I han atac a uns agents de seguretat, especialment als mossos d’esquadra, que viuen entre l’espasa i la paret, entre els violents que els ataquen i una Generalitat que els desempara. La culminació, fins ara, de tot aquest terrorisme ha estat l’intent de cremar viu a un agent de la Guàrdia Urbana dins de la seva furgoneta. Estem massa prop de la tragèdia. Acabarem lamentant danys personals irreversibles.

L’excusa és la detenció de Pablo Hasél, un raper amb un historial delictiu més ampli que el dels seus èxits musicals: condemnat per la seva reincidència continua en la injuria, la calumnia, l’amenaça a persones i institucions i enaltiment del terrorisme. Però el més greu és que aquesta destrucció de la Catalunya treballadora i emprenedora porta l’aval dels dirigents polítics que governen actualment. Són molts anys de procés en el qual se’ns deia que l’Estat de dret era opressor. Doncs ara tenim la llei de la selva. Són molts anys de polítics cridant a la desobediència. Doncs ara tenim una crisi d’autoritat i de valors enorme. Són molts anys dient que es vulnera la llibertat d’expressió i que es denuncia una suposada baixa qualitat democràtica. Doncs ara alguns joves s’ho creuen i actuen en conseqüència. Les mentides i la irresponsabilitat dels polítics independentistes han donat com a resultat aquesta violència sense sentit.

Des del Partit Popular considerem que aquest terrorisme urbà és inacceptable. Catalunya no pot dependre un cop més dels antisistema que són incapaços de condemnar la violència. Partits com la CUP ha de ser ben lluny de les institucions. Plou sobre mullat. L’esquerra independentista ja va protagonitzar atacs contra el turisme abans de la pandèmia. I ha fet crides contra sectors econòmics com la industria de l’automòbil. Però la CUP no està sola. El govern d’ERC i JxCat continua mostrant una actitud irresponsable, que suposa un pal a la roda de la recuperació econòmica. És inadmissible el boicot de l’executiu català a la visita del rei, el president del govern espanyol i la cúpula de la multinacional Volkswagen, aquest passat divendres a Seat. Es un menyspreu a un projecte industrial públic-privat que preveu invertir a la planta de Martorell 5.000 mil·lions d’euros i la creació de més de 10.000 llocs de treball, tant directes com indirectes. Si els partits governants actuen com radicals irresponsables, Catalunya estarà condemnada a la decadència. Per això, vull aprofitar aquestes línies per transmetre que els mossos i la resta de forces i cossos de seguretat de l’Estat tenen tot el nostre suport, així com el rei i, per suposat, tot el teixit empresarial que no entén aquestes actituds que no miren pels interessos generals dels catalans. Diem prou a la violència i prou a la irresponsabilitat. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li