Prou, una altra Figueres és possible

0
1511

Com a figuerencs estem preocupats. Com a representants polítics figuerencs, encara més. Durant tot el mandat, des del primer minut, des d’Esquerra Republicana hem defensat la bandera de la responsabilitat per evitar que la ciutat es col·lapsés. Tot i les crítiques que hem rebut per donar suport als pressupostos de la ciutat, ho hem continuat fent perquè estàvem convençuts que era el millor per a Figueres. Actuant amb responsabilitat i aportant al futur de la ciutat les iniciatives que la negociació política ens permetia. Però tot plegat té un límit.

Un límit que sembla que l’equip encapçalat per Marta Felip vol explorar fins a l’extrem, sobretot després que l’alcaldessa anunciés que deixarà l’alcaldia per assumir la Secretaria General d’Empresa i Coneixement. Davant la mirada atònita dels figuerencs, estem assistint a una mena de darrera temporada d’una sèrie B protagonitzada pels membres de l’equip de govern i amenitzada per destacats responsables del PDeCAT de Figueres i del seu entorn. Un espectacle on les xarxes són el canal principal i des d’on hem pogut llegir perles, retrets i/o punyalades que demostren que no anem bé. I tot plegat té un límit.

I és que ens preocupa que l’únic objectiu a hores d’ara del PDeCAT sigui mantenir l’alcaldia de Figueres. Un objectiu que només passaria per sobreviure i on els interessos, les necessitats i el futur dels figuerencs i figuerenques passaria a un segon pla. O a un tercer. O potser, i per alguns dels seus protagonistes, només forma part d’un programa electoral que revisen cada quatre anys. I punt.

Ens preocupa que les guerres internes i els personalismes dins l’antiga Convergència, vella però present en totes les decisions importants que s’adopten a Figueres, estigui convertint la ciutat en el seu ostatge. Una frivolitat que els porta a deixar de banda la responsabilitat que com equip de govern tenen envers els figuerencs i les figuerenques. Una responsabilitat que estan obviant i que ens està portant al col·lapse. Un col·lapse que no ens mereixem.

Davant d’aquesta dinàmica no podem ni volem continuar assistint a aquest recull de despropòsits que, dia rere dia pateix la ciutat. Exigim que deixin de tractar el consistori i la ciutat com el seu particular jardí i assumeixin la responsabilitat que tenen al capdavant de l’Ajuntament. S’han omplert la boca que el ja gairebé juràssic 2015 van ser la llista més votada, i governen. Doncs prioritzin Figueres, i governin. Perquè tot té un límit.

Les urnes els van legitimar va 36 mesos però han transformat aquesta legitimitat en un xec en blanc per a… portar la ciutat cap al no res. Ni pla de govern, ni projecte de ciutat, ni una diagnosi acurada de les necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat. De tots els seus barris. Sí, la legitimitat la donen les urnes. I també la treuen. Però enmig de tot plegat, mentre es desenvolupen els mandats municipals, tot té un límit i a Figueres ja fa massa temps que circulem per aquesta minúscula línia vermella. I els figuerencs i figuerenques no s’ho mereixen. No ens ho mereixem. Prou, una altra Figueres és possible. La que somiem els que l’estimem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li