Protecció Civil activa l’alerta de l’Inuncat per l’augment del cabal en rius i rieres

0
874

(ACN).- La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest dimarts a les 07.36 hores la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), atès que la continuïtat de pluges a la zona nord-est de Catalunya està fent augmentar de forma creixent el cabal d’aigua d’alguns rius i rieres. Segons informació facilitada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), estan augmentat de forma creixent i per sobre de l’habitual els nivells dels rius de les conques del Muga, el Fluvià i el Baix Ter, a causa de l’aigua acumulada des de dissabte. 

Davant la situació i amb previsió que continuï plovent, Protecció Civil demana als ciutadans que extremin les precaucions en aquests punts i evitin l’accés a les zones properes als rius i control de tots els eixos vials de la zona.

Així mateix, informa que cal mantenir tallats encara els accessos i vials que s’hagi tancat durat les darreres hores i la vigilància d’accessos i carreteres locals als municipis de la Jonquera, Agullana, Cabanes, Peralada, Vilanova de la Muga, Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador davant la previsió creixent dels cabals dels rius.

Actualment el nivell del riu Muga continua creixent especialment en el tram final a Castelló d’Empúries, així com el Llobregat de Muga a Peralada.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li