Proposen un tren turĂ­stic a Figueres que arribi fins al castell de Sant Ferran

0
1747

Els populars també demanaran adequar el camí de l’anomenada ruta del colesterol i la zona d’aparcament


 

L’espai del castell de Sant Ferran està considerat com una de les joies de la ciutat de Figueres, deixant de banda, naturalment, la veritable “joia de la corona”, que és el Museu Dalí i tot allò que abasta. En relació amb aquests atractius turístics i d’altres, el grup del PP presentarà una moció en el pròxim ple municipal “per a la millora de l’oferta turística de Figueres”. Entre les propostes que es demanen hi ha l’establiment per als mesos de juliol i agost d’una ruta de tren turístic que fes el trajecte des de la Font Lluminosa i passés per la plaça de l’Escorxador (on hi ha Casa Empordà), la Casa Natal de Dalí, Rambla, Museus, Museu Dalí i el castell de Sant Ferran. Per la resta de mesos de l’any, proposen crear una nova línia de microbus.

Pel que fa al Castell, la portaveu del PP M.Àngels Olmedo declara: “No valorem prou aquest bé que podria suposar, en primer lloc, ampliar l’oferta turística i, d’altra banda, incrementar les pernoctacions dels turistes per tal de poder fer una visita més completa de la ciutat.”

Entre les altres actuacions que demana el PP hi ha l’adeqüació del camí del perímetre del Castell, l’anomenada volta al Castell o ruta del colesterol. Olmedo considera que molts figuerencs utilitzen aquest espai “com un equipament esportiu més”. Per això proposa neteja de marges i aplanar el camí, col·locar bancs en llocs estratègics, instal·lar indicadors sobre les vistes panoràmiques i controlar la vegetació de la zona del Mirador.

L’APARCAMENT. Una altre espai que necessitaria una adequaciĂł, segons els autors de la mociĂł, Ă©s l’aparcament de l’entrada al Castell. Actualment hi ha un solar de terra on els vehicles estacionen lliurement. Finalment, tambĂ© es demana actuar millorant encara mĂ©s els accessos al Castell, buscar una via alternativa de baixada i col·locar aparells esportius darrere l’estadi Albert Gurt i a la Pujada del Castell per aquelles persones que pugen o venen de fer la ruta.

En l’exposició de motius de la moció, el Partit Popular de Figueres argumenta que el turisme és un dels “nuclis centrals de l’economia de Figueres” i ara que “ha acabat la temporada forta és un bom moment per a la reflexió”. Es fa referència al milió i mig de turistes que visiten Figueres cada any i també a la realitat de les pernoctacions, que no superen el dia. Es tractaria, per tant, d’allargar aquestes estades.

El PP torna a recordar que aposta per la reforma de la Casa Natal de Dalí, que compta amb una partida de l’Estat de 250.000 euros. Olmedo assegura que continuaran treballant perquè hi hagi més partides per aquest equipament en pròxims presspostos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li