Proposen accions per traspassar negocis sense successió

0
947

Cs va demanar la creació d’un registre públic per posar en contacte empresaris i nous emprenedors


El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres ha proposat la creació d’un registre públic de negocis sense successió empresarial perquè puguin ser traspassats a noves generacions. La moció es va presentar al ple municipal però no es aprovar.

El portaveu Cs, Héctor Amelló, va exposar que «bona part dels 50.000 negocis que anualment es perden a l’Estat és per manca de relleu i acaben tancant no per qüestions econòmiques, sinó per falta de successió». Pels taronges això «és evitable» i denuncien, també, les traves burocràtiques i les càrregues impositives en els processos de transmissió de negocis com un altre fre a aquesta pràctica successòria.

L’objectiu del registre públic passa perquè l’àrea de Promoció Econòmica desenvolupi una plataforma web que faciliti el contacte entre persones que vulguin traspassar negocis i nous emprenedors. Es vol facilitar que els negocis inscrits puguin accedir a orientació i tutoria del procés de transmissió i a una línia d’ajuda per modernitzar el local i per als costos de tramitació.

Segons el regidor liberal, una mesura d’aquest calat evitaria «la pèrdua de negocis tradicionals i emblemàtics de la ciutat que suposen també la desaparició d’un model de negoci i una marca consolidada». Cs destaca que un negoci establert i en funcionament «pot suposar un avantatge competencial i els nous emprenedors parteixen d’una quota de mercat establerta, uns clients fidelitzats, contactes fets i una relació amb proveïdors i distribuïdors».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li