Prop de 200 persones segueixen les lliçons del Figueres Talent als Caputxins

0
1116

La segona jornada de l’esdeveniment, prevista a l’Observatori d’Albanyà, es va ajornar a causa del mal temps


 

Figueres va viure divendres una nova edició del Figueres Talent amb prop de 200 persones a l’Auditori dels Caputxins. Faltarà, però, comptabilitzar l’afluència a la sessió de l’Observatori Astronòmic d’Albanya, que va quedar ajornada per la meteorologia. De moment, des de l’organització no s’ha donat una nova data.

Divendres, a la inauguració, l’alcaldessa, Marta Felip, va destacar que el Figueres Talent planteja any rere any temes de rigorosa actualitat: «No hi ha res del que es parla aquesta tarda que no surti cada dia als mitjans». En el primer diàleg la periodista, escriptora i activista Eshter Vivas, especialitzada en el sistema agroalimentari, i el fundador de Foods For Tomorrow, Marc Coloma, van posar sobre la taula reptes i solucions per fer més sostenible i solidari l’actual model alimentari. «Les nostres fades doten d’intel-ligència la Ventafocs», així va descriure Belén Gaudes, la segona ponent de la jornada, el seu projecte Cuatro tuercas, una editorial que reinventa els contes clàssics per despullar-los de sexisme i estereotips de gènere. Tot seguit, la psicòloga esportiva Patrícia Ramírez va revelar els secrets per entrenar determinats valors i actituds per millorar la nostra vida diària a partir de tècniques que són eficaces amb els esportistes.

La postveritat «és un eufemisme de mentida». Així va descriure el concepte la periodista de TV3, excorresponsal a París, Montserrat Besses. La periodista especialitzada en noves formes narratives Eva Domínguez va afegir que s’ha d’anar amb compte amb «el llenguatge informatiu amb què disfressen algunes mentides». Finalment, l’emprenedor Àlex Sicart, un dels trenta joves més influents a Europa segons la revista Forbes, i el president de la patronal tecnològica AMETIC, Pedro Mier, van parlar del blockchain, una tecnologia per connectar dades entre si amb total seguretat, d’emprenedoria, i de la relació entre els estudis i el futur professional.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li