Prop de 2.300 persones van marxar de la comarca el 2017 per viure a l’estranger

0
1116

Tot i les sortides de població, el saldo migratori de l’Alt Empordà continua sent positiu amb 647 entrades netes


 

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) ha fet públiques les darreres dades de moviments migratoris, les corresponents al 2017. L’Alt Empordà continua tenint un saldo positiu, igual que 37 comarques més de Catalunya. La diferència entre les entrades i les sortides va ser de 647 persones més [veure taula]. Això vol dir que no es perd població per motius socioeconòmics. Normalment passa a zones en situacions de crisis econòmiques, polítiques o bèl·liques. Aleshores hi ha migracions externes, és a dir, emigracions cap a altres llocs o països.

SORTIDES. D’allò que es consideren emigracions, n’hi va haver 2.294 cap a l’estranger el 2017. Van ser persones que vivien a la comarca i van establir residència a fora de l’Estat espanyol. D’altra banda, el nombre de persones procedents de l’estranger que van venir a viure a l’Alt Empordà van ser 3.040. De la resta d’Espanya van arribar a 1.040, i d’altres comarques catalanes un total de 1.894. Tot i això, van ser més les persones de l’Alt Empordà les que van anar a viure fora de la comarca i altres zones de Catalunya. Una altra dada que pot resultar curiosa són els canvis de residència dins la mateixa comarca. En aquest cas n’hi va haver 3.369.

A Catalunya, el saldo migratori total va ser de 61.512 entrades netes al país. Va ser com a resultat de la migració d’Espanya (4.216) i la migració de l’estranger (57.296). Per primera vegada en sis anys els canvis de residència dins de Catalunya van augmentar un 2,8% el 2017 respecte de l’any anterior.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li