Prop de 2.000 alumnes de la comarca fan Ăşs del servei de transport del Consell

0
1343

Aquest curs hi ha una flota de 70 vehicles, que pertanyen a una desena d’empreses. En total es fan 72 itineraris


 

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va iniciar la setmana passada tot l’operatiu relacionat amb les competències que té sobre transport i menjadors escolars. Pel que fa al transport, de moment hi ha inscrits 1.958 alumnes, tant d’educació infantil, primària com secundària. El servei de flota és de setanta vehicles, que pertanyen a una desena d’empreses i que en total realitzen un total de setanta-dos itineraris, tres més que l’any passat.

D’altra banda, i a l’espera de tancar dades definitives, s’han presentat 1.511 sol·licituds de beques menjador. Totes es concedeixen per raons socials i són revisades pels tècnics del consell per determinar si es compleixen els barems establerts pel Departament d’Ensenyament. Pel que fa als menjadors, el Consell Comarcal ha assumit per al curs 2017-2018 la gestió de 38. Això representa el 50% dels menjadors escolars de l’Alt Empordà. La resta els gestionen les AMPA (29) o bé directament els ajuntaments (2).

En qüestió de finançament, les dades provisionals indiquen que aquest curs el Consell Comarcal gestionarà 2.300.010 euros en transport escolar, 733.992 euros en servei de menjador obligatori i inicialment 1.053.488 euros per a beques menjador. Tots aquests diners són transferits per la Generalitat.

FIGUERES. La capital alt-empordanesa ha començat el curs amb 7.700 alumnes matriculats entre infantil, primària i secundària. Dels 7.677 alumnes matriculats, 2.697 són estudiants de secundària, 3.404 són de primària i 1.576 són d’infantil. A secundària, el curs ha començat amb 26 línies, tres més que l’anterior. S’han afegit dues a l’INS Cendrassos, que ara en té sis; i l’INS Monturiol n’afegeix una més i passa a tenir-ne quatre.

Com a novetats, en la darrera edició ja informàvem del nou cicle formatiu de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria. D’altra banda, s’han ampliat el nombre de places d’UEC (unitats d’escolarització compartida) per atendre les necessitats d’alumnes amb situacions especials. S’ofereixen places de perruqueria i d’oficis que es duran a terme a les instal·lacions del castell de Sant Ferran.

Durant aquest estiu, l’Ajuntament de Figueres ha fet obres de treball i millora a escoles i llars d’infants en edificis de propietat municipal. La inversió mitjana per cada centre ha estat de 30.000 euros.Per segon any consecutiu, la regidoria d’Eduació ha editat el calendari del Pla Educatiu Entorn. Aquest estri pràctic es farà arribar a les escoles en paper i també amb un enllaç descarregable. Es facilitarà l’arxiu a copisteries perquè les famílies puguin imprimir-lo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li