Prop de 140.000 persones han fet ús de la biblioteca el 2016

0
1386

Després de 16 anys de funcionament l’equipament s’ha consolidat com a centre cultural de proximitat. Es calcula que cada dia hi ha 536 visitants. 


La biblioteca de Figueres, després de 16 anys de funcionament, s’ha consolidat com a centre cutlural de proximitat, així ho demostren les xifres del balanç del 2016. Un total de 139.902 persones n’han fet ús al llarg de l’any i s’han realitzat 968 carnets de préstec nous. Es calcula que al dia hi ha 536 visitants.

FOMENT DE LA LECTURA. La biblioteca amplia de manera continuada el seu fons, d’aquesta manera incentiva la lectura amb proposes com els onze clubs de lectura o les hores del conte. També col·labora amb Viquipèdia i actualitza les entrades d’autor locals. Així mateix treballa per consolidar-se com un espai de suport a l’aprenentatge. Aquest any ha fet un total de 47 visites escolar i 11 d’adults. Enguany també ha engegat el projecte “Biblioteques inclusives”, ampliant el fons i altres materials per a l’alumnat amb necessitats lectores. Una altra iniciativa de suport ha sigut l’elaboració de lots temàtics de música. Es va contactar amb els tres centres de música de la ciutat.

SERVEIS. La biblioteca treballa per la inclusió i la cohesió social i vol ser un espai de relació i una eina d’integració.

Enguany s’ha consolidat el servei d’extensió bibliotecària a la piscina municipal i a l’hospital. A més, el centre ha realizat un total de 300 activitats que han comptat amb l’assistència d’11.207 persones. En ocasions amb col·laboració d’altres entitats com Atenea, Correllengua, Funcional de Teatre o Diòptria, entre d’altres. També s’han tingut en compte les efamèrides de l’any com l’Any Llull, l’Any Caterina Albert/ Víctor Català

NOVETATS 2016. Una d’aquestes és la col·laboració amb La Marató de TV3, oferint una xerrada sobre l’ictus. També han col·laborat amb el cicle “Refugiats” amb l’exposició sobre el llibre de Walter Benjamin. També s’ha dut a terme l’ampliació i difusió de la col·lecció local, enguany s’ha fet possible la consulta en línia del setmanari HORA NOVA dels anys 1998-2014. Des de la biblioteca valoren positivament les dades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li