Projectes per valor de 20 milions

0
480

La inversió prevista fins a final de mandat s’iniciarà amb la millora del front marítim d’Empúries


L’equip de govern de l’Escala tĂ© previst invertir 20 milions d’euros en projectes des d’ara i fins al final del mandat. Es preveuen una trentena de projectes en els pròxims dos anys. Les primeres accions del pla de l’alcalde VĂ­ctor Puga inclouen la millora del front marĂ­tim d’EmpĂşries. De fet, el ple d’aquest dilluns aprovava una modificaciĂł de crèdit valorada en 3 milions d’euros per aquest tema.

En concret, es destinaran 1,2 MEUR a l’adequació com a zona de passeig el vial que comunica amb Sant Martí d’Empúries amb la desembocadura del Riuet; la millora del tram de passeig d’Empúries entre el Rec del Molí i Sant Martí i la construcció d’un nou espai de parc-mirador a la zona de l’antic aparcament del MAC-Empúries. També es destinaran 800.000 euros en millores d’asfaltatge de carrers i 400.000 més en eficiència energètica.

ALTRES PROJECTES. Entre les inversions previstes per als propers dos anys, hi ha la construcció de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable, la primera fase d’adequació de la zona de l’Estany de Poma, la millora del passeig Lluís Albert, la urbanització del sector dels Emperadors, la millora de l’espai públic a l’accés sud de l’Escala, l’ampliació de l’aparcament de plaça Catalunya i la millora de la plaça Nova i de l’entorn de l’església o la redacció de projectes per la urbanització del sector del Riuet i la millora dels carrers de Gràcia, Germans Masferrer, Camp Rabassa i avinguda Ave Maria.

HORITZÓ 2027. Pel que fa a equipaments, es preveu la compra de l’edifici històric de Can Maranges per convertir-ho en un espai dedicat a l’art contemporani. També s’invertirà en la nova biblioteca i auditori a l’edifici de Can Masset; en l’adquisició del mas de Vilanera per fer-hi un espai d’interpretació del medi natural i socioeconòmic —en col·laboració amb la Generalitat—.

CASA DEL MAR. Més enllà de les inversions, el pla també contempla diverses actuacions de creació i millora d’equipaments i serveis. En aquest sentit, preveu crear l’Oficina de Comerç, l’Oficina d’Atenció a la Gent Gran o la rehabilitació de l’edifici de la Casa del Mar per ubicar-hi l’àrea d’atenció a les persones i un hotel d’entitats. A més, s’adequarà el castell carolingi (amb un audiovisual explicatiu de Sant Martí d’Empúries i espai d’informació) i l’edifici del Gavià, per a un projecte interactiu i d’immersió digital d’Espai de la Mediterrània. També es preveuen millores en centres educatius i espais de jocs.

En la presentació del pla de mandat, l’alcalde, Víctor Puga, va assegurar: «La pandèmia ha precipitat canvis que ja s’albiraven com a necessaris i ineludibles i la conjuntura ens obliga a establir noves prioritats i a treballar per a un nou projecte de ciutat», assegura l’alcalde, Victor Puga.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li