Prohibit empaitar clients

0
477

Una imatge habitual en un indret amb molta competència de locals de restauració. Els potencials clients fan un cop d’ull a la carta que s’exhibeix a l’exterior de l’establiment, però sense temps de mirar res, ja s’acosta algú del mateix restaurant per convidar-los a entrar. Els dóna totes les facilitats del món amb l’objectiu d’omplir taules. Si per acabar de convèncer en l’elecció és necessari obsequiar amb un aperitiu, una sangria o una copa de cava també es fa. Doncs bé, a partir de Nadal aquesta pràctica serà motiu de sanció a Cadaqués.
El municipi ha volgut posar fil a l’agulla perquè no es produeixin situacions de pressió cap a turistes i visitants i per això ha modificat l’ordenança de convivència ciutadana. Es multaran els propietaris dels locals que practiquin la pressió als clients amb sancions d’entre 150 i 250 euros. D’aquesta manera, Cadaqués es converteix en un dels municipis pioners del país que regulen aquesta persecució.

ple municipal. La nova regulació es va aprovar en la darrera sessió plenària de Cadaqués. Hi van votar a favor els regidors de l’equip de govern de CiU però l’oposició d’ERC s’hi va abstenir. L’alcalde, Joan Figueras, justifica la mesura dient que “això que passa en altres municipis turístics, a Cadaqués no pot passar”. Figueras lamenta la mala imatge que pot donar aquesta pressió cap als visitants i assegura que “això nosaltres no ho podem permetre”. El batlle vol preservar al màxim la imatge de Cadaqués i vol allunyar-se d’altres tipologies de turisme i de pràctiques que es donen a molts indrets costaners. Figueras explica que la nova regulació estarà un mes en exposició pública i que “la intenció és que entri en vigor per les festes de Nadal”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li