Professionals del CAP Vilafant denuncien un producte que promou l’abús d’alcohol

0
908

 L’equip de professionals del centre d’atenció primària (CAP) de Vilafant ha rebut l’agraïment del Servei Català de la Salut i també del programa “Beveu Menys” de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. La infermera Sara Dunjó va descobrir un producte que incitava a consumir alcohol quan, el mes de juny passat, va visitar amb unes amigues la fira Arrels del Vi de Sant Martí d’Empúries. Posteriorment, Dunjó va explicar-ho a les seves companyes de feina, la infermera Remei Miralles i a la doctora Elvira Pou, i des del CAP van posar el cas en coneixement de les autoritats sanitàries.
La Sara Dunjó té 27 anys i en fa sis que és infermera. Treballa a l’àrea de pediatria del CAP de Vilafant i com a professional assegura que “tot això dels adolescents i la prevenció en temes com el consum d’alcohol i drogues ho treballem molt”. La Sara explica: “Quan érem a la fira, abans de comprar els tiquets, un senyor d’uns 50 anys amb bona presència ens va oferir informació sobre el producte. El venia en ampolletes de 100 militres a un preu de 8 euros. Ens va dir que ho provéssim i després de visitar la fira i d’haver begut anéssim a la seva parada perquè ens faria la prova amb un alcoholímetre. Nosaltres no ho vam fer, però jo sí que vaig agafar tota la informació”. D’aquesta manera la publicitat que es donava era que “el producte feia eliminar de manera més ràpida l’alcohol i et podies emborratxar i conduir sense risc”.
Per a l’equip mèdic de Vilafant l’agraïment rebut és important. La Sara Dunjó afirma: “Nosaltres a l’atenció comunitària ens dediquem a això, precisament, a prevenir i que la nostra població tingui uns hàbits saludables, per això hem denunciat una cosa que va en contra del que creiem”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li