Primera reunió tècnica per donar un gir a la formació professional a l’Alt Empordà

0
632

Sector públic i privat treballaran per potenciar els sectors logístic, industrial i d’energies renovables


La comarca, amb el lideratge de Figueres, posa fil a l’agulla per potenciar la formació professional i poder afrontar, així, els reptes del futur. Recentment s’han donat més detalls sobre la implantació d’Amazon al Logis Empordà [veure pàgina 3], però altres sectors professionals també necessiten una bona arrencada en formació al territori. Aquestes mancances actuals s’hauran d’abordar en la taula de treball que la setmana passada es va reunir per primera vegada per donar forma a tot plegat i aconseguir, també, la implicació real de les institucions i el sector privat.

COMPOSICIÓ. La taula de treball per impulsar la formació professional està formada per l’Ajuntament de Figueres, el departament d’Ensenyament, el departament de Treball, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Consell Comarcal i la Fundació dels Oficis. Entre els objectius marcats no hi ha només el de cobrir les necessitats presents i futures de les empreses del territori, sinó també poder formar els joves. Es tracta que aquests ciutadans tinguin una professió futura amb bones perspectives i que estiguin empoderats professionalment.

La importància d’aquesta taula és la col·laboració publicoprivada per a la professionalització de les persones de la comarca i donar resposta a necessitats reals de treball que hi ha a la ciutat i a la comarca. La idea és que aquesta formació es concreti en nous cicles formatius de graus superiors i també en altres projectes de formació ocupacional. En aquest sentit, la logística es considera un sector prioritari, però també es contempla cobrir les necessitats en altres àmbits empresarials i professionals relacionats amb la formació en la indústria i les energies renovables.

AGAFAR PERSPECTIVA. La taula de treball haurà d’analitzar la situació actual de la formació professional a la comarca, promoure i difondre l’actual oferta formativa, impulsar nous cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior i potenciar la col·laboració entre el sector públic i el sector privat. Això passaria per implicar les empreses en l’acolliment d’estudiants de cicles formatius en pràctiques i modalitat dual, i també en altres iniciatives com el Saló d’Oficis.

PRIMERA ACCIÓ. Precisament, el primer projecte concret de la taula és l’organització del Saló d’Oficis que se celebra l’última setmana d’abril. L’acció anirà adreçada als alumnes de 4t d’ESO de la comarca. Se’ls mostrarà el ventall d’oficis existents i les possibles professions de futur amb els estudis que requereixen. En aquest saló hi participaran les empreses i els centres educatius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li