Primer vist-i-plau als cinc molins de vent dels Querols

0
845

La Ponència d’Energies Renovables ha aprovat la viabilitat del parc eòlic, tot i que vol analitzar si afectarà la migració d’aus


La Ponència d’Energies Renovables veu viable el parc eòlic Querols, que preveu instal·lar cinc molins de 200 m d’alçada i 170 de diàmetre a Agullana. L’ens considera que «no existeixen elements determinants que, ja d’inici, es puguin considerar insalvables o que desaconsellin» la seva ubicació. En aquest sentit, conclou que l’emplaçament té viabilitat ambiental, tot i que hi fa algunes consideracions. Remarca que «no s’aprecia d’inici una afectació significativa sobre el patrimoni natural ni la biodiversitat», però que «caldrà analitzar si aquesta zona constitueix un punt estratègic pel pas migratori de les aus, fet que podria implicar la incompatibilitat». També detalla que caldrà avaluar «l’impacte» de la proximitat a nuclis urbans d’alguns dels aerogeneradors.

Amb aquesta ja són tres les instal·lacions que passen el primer tràmit: el Galatea de la Jonquera (10 aerogeneradors) i el Cronos de Capmany (4 aerogeneradors). S’estan tramitant els dels Estanys (entre Capmany i la Jonquera) i el Ventador (també a Capmany). I se n’han desestimat tres: el parc eòlic Terrades (Capmany i Biure), el de la Serra Bosquerós (entre Capmany i Agullana) i el de Llançà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li