Primer enderroc al barri de Sant Joan amb l’objectiu de “dignificar” la zona

0
751

Podria ser una imatge significativa per a la història de Figueres però només el futur dirà si es cumpliran els objectius esperats. Dimecres passat va començar el primer dels 44 enderrocaments previstos al barri de Sant Joan. Les cases, propietat de la Generalitat (Incasòl) i gestionades per l’Agència Catalana de l’Habitatge, aniran a terra però el procés es podria allargar un any.
El primer enderroc s’ha pogut fer per l’autorització judicial. En queden 43 i s’aniran fent efectius a mesura que ho autoritzi la justícia. Segons va explicar l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la Generalitat va començar a entrar les demandes al febrer i el primer enderroc tot just arriba ara.
Dimecres cap a les 10 del matí es va convocar els mitjans de comunicació per ser testimonis del primer enderroc al barri . L’operatiu es va fer enmig d’un fort desplegament policial. Van vetllar per la seguretat una cinquantena d’agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra i 14 de la Guàrdia Urbana. Els efectius policials es van distribuir pels voltants del passatge Fleming per evitar incidents amb els veïns, que van seguir amb expectació els fets. En algun moment el grup d’informadors i gràfics presents va rebre crits i insults.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li