Primer alcalde del PSC a Llançà

0
2333

El socialista, Francesc Guisset, serà batlle fins al 2021 i després la vara passarà a mans de Núria Escarpanter, de Junts


Francesc Guisset, el cap de llista del PSC, va ser investit, dissabte, alcalde de Llançà amb el suport de Junts per Llançà, de Núria Escarpanter. Finalment, les dues formacions van aconseguir un acord de govern que els permet treure l’alcaldia a Guillem Cusí, d’ERC, i guanyador de les eleccions del 26-M.

Els republicans tenen 4 regidors, la segona força és Junts, amb 3 edils, i la tercera, el PSC, amb 3. APL té un regidor en el plenari llançanenc. Amb aquest panorama Junts i PSC han aconseguit sumar forces per enviar a Guillem Cusí a l’oposició. L’acord ha consistit, entre altres punts, a compartir l’alcaldia. Guisset serà batlle fins al 2021 i després assumirà el càrrec Núria Escarpanter de Junts per Catalunya, Junts per Llançà. No és la primera vegada que Guisset és a l’Ajuntament. Ha estat a l’oposició diversos mandats i va formar govern amb ERC el 2015 amb Guillem Cusí com a batlle. Cusí va acabar expulsant Guisset del govern i aleshores PSC i PDeCAT van fer una moció de censura als republicans. Això va derivar en un nou govern, format per PDeCAT, amb Pere Vila com a alcalde, i amb Francesc Guisset, que tornava a tenir responsabilitats després que ERC l’expulsés del govern. L’acord es basava a compartir l’alcaldia però l’aleshores alcalde, Pere Vila, no va complir davant la situació política del país, amb l’ombra del referèndum de l’1-0 i el posicionament dels socialistes, partidaris del 155. Tot i això, Guisset va continuar al govern, però no com a alcalde, tal com s’havia acordat.

En el discurs d’investidura de dissabte, Guisset va destacar que treballarà amb «consens, concòrdia i transparència informativa». Per la seva banda, Núria Escarpanter, que serà alcaldessa d’aquí a dos anys, va dir que el pacte de govern es fa «pensant només en el poble i en clau de poble», però sense deixar de banda la ideologia ni les sigles que representen.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li