Pressupostos a Figueres: un futur pensat per a tothom

0
429

Ja tenim nou pressupost a Figueres, amb un escenari plantejat, en alguna casos, a tres anys vista; és a dir, pel 2017, el 2018 i el 2019. Per al 2017, la quantitat total és de més de 58 milions d’euros. Fa de mal imaginar, perquè es tracta d’una xifra molt gran. Amb tot, sí que és cert que s’ha mirat una mica per a tothom: per exemple, per als serveis urbans, hi ha 21 milions d’euros; per als serveis a les persones, 16 milions d’euros; i, per a les inversions, 6 milions d’euros. Tot plegat, s’ha previst d’invertir 390.000 euros en centres educatius, 212.000 en equipaments culturals, 603.000 en equipaments esportius, 215.000 en seguretat, i 603.000 en medi ambient. Finalment, i gràcies a això, l’aparcament dissuassori de la carretera de Llançà serà adequat, es començarà la construcció de l’escola Carme Guasch, la biblioteca millorarà, hi haurà un nou pavelló poliesportiu i s’instal·laran calderes de biomassa. Això, entre moltes i moltes altres coses.

En el govern de Figueres s’han passat uns mesos d’incertesa. Hi ha hagut un trencament de pacte municipal. Alguns exregidors han quedat encasellats —o retratats, digueu-ne com vulgueu— darrere de la necessitat imperiosa de destacar, de fer-se veure, de sortir a les fotografies i als titulars dels diaris. També, hi ha hagut intents de crear algun nou equip de govern, per tal que el timó de la ciutat no depengués d’una ventada o dels esculls situats enmig del mar. Les propostes dels diferents grups municipals per al pressupost s’han discutit, s’han elaborat, s’han modificat, s’han corregit i s’han refet. I és així com, finalment, la ciutat del futur dels figuerencs i les figuerenques serà regit per un full de ruta treballat amb colzes i amb el suport, implícit o explícit, de diferent forces polítiques d’un ampli ventall ideològic.

Amb colzes, amb maldecaps i amb nits sense dormir. Amb humanitat!

Com a membre del PDeCAT de Figueres i com a persona que intenta ajudar en el futur de tots nosaltres, puc donar fe que aquests pressupostos han estat fets des de la modèstia i des de la voluntat d’influir en el benestar de tothom, començant per la gent que econòmicament ho passa pitjor, continuant pels barris que necessiten reformes i millores urgents, i seguint més enllà en tots i cadascun dels sectors més vulnerables d’entre tots els que intervenen en el dia a dia. L’ensenyament, la sanitat, la promoció dels més joves, l’emprenedoria, el manteniment de les vies i els carrers, les associacions de veïns, la dona i el benestar social, tot això, s’ha intentat de beneficiar-ho a partir dels nous comptes.

L’equip de govern, començant per l’alcaldessa Marta Felip, seguint amb els regidors Jordi Masquef, Joaquim Felip, Francesc Cruanyes i Dolors Pujol, juntament amb tot l’equip humà del seu darrere, s’han esforçat per fer-ho el millor possible. I així serà, de ben segur, perquè es tracta d’uns pressupostos de futur pensats per a tothom.

Em queden encara unes línies per intentar de reflectir l’esforç humà que des del PDeCAT es posa per tal que tot avanci pel bon camí. Sense majoria en el govern i sense cap voluntat que no sigui una previsió de millora. El futur serà de tots, i estarà guiat des d’uns pressupostos que es feien necessaris per tal de tirar la ciutat endavant. Som-hi, que el futur ens espera!

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz